NAJBOLJŠE PODOBE

FOTO: Na natečaju slavil nasedli kit

Nesrečna žival v zahodni Avstraliji je pritegnila pozornost fotografa. V kita so se že zažrli morski psi, podobo pa je iz zraka ujel dron.
Fotografija: Zmagovalna fotografija. FOTO: Mat Beetson
Odpri galerijo
Zmagovalna fotografija. FOTO: Mat Beetson

Fotografija odseva aktualno dogajanje v družbi, in ko zremo v podobe iz narave, ne moremo mimo uničujočih posledic človekovega delovanja, podnebnih sprememb in naravnih nesreč, poudarjajo letošnji udeleženci natečaja Australian Geographic Nature Photographer of the Year, na katerem je slavil Mat Beetson z nasedlim kitom.

Številne osupljive podobe

Fotografija iz zraka, ki mu jo je omogočil dron, nastala pa je na obalah zahodne Avstralije, prikazuje tudi strahotne morske pse, ki se gostijo z mesom nesrečne živali, mogočna slika pa je navdušila žirante in Beetsonu podelila najvišje priznanje med več kot 2000 prijavljenimi izdelki, finalistom pa se bodo organizatorji poklonili z razstavo v South Australian Museumu v Adelaidu.
Presenetile so jih snežinke. FOTO: Charles Davies
Presenetile so jih snežinke. FOTO: Charles Davies

Kot najboljše fotografije, ki so v minulem letu ovekovečile prizore iz Avstralije, z Nove Zelandije, Antarktike in Nove Gvineje, so med drugimi ocenili še kenguruje v nacionalnem parku, ki so se znašli med nepričakovanimi snežinkami, pa strahotne strele v Novem Južnem Walesu, ki so obkrožile nič hudega slutečega sprehajalca z dežnikom na plaži, kljunatega ježka v zasneženi pokrajini, živalske žrtve izsušenega jezera Menindee in deroče slapove med neprizanesljivimi poplavami v Kurandi. 
Sprehajalec jo je dobro odnesel! FOTO: Floyd Mallon
Sprehajalec jo je dobro odnesel! FOTO: Floyd Mallon

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije