1600 ŽRTEV

FOTO: Grozljivo, gostom v sobe podtaknili skrite kamere

Dogajanje v sobi so neposredno predvajali na plačljivi strani.
Fotografija: Skrita kamera. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Skrita kamera. FOTO: Reuters

SEUL – Okoli 1600 ljudi so na skrivaj snemali v motelih po Južni Koreji, posnetke pa v živo predvajali prek spleta naročnikom na to plačljivo storitev, poroča CNN. Policija je prijela dva moška, še dve osebi preiskujejo.

Po zdajšnjih poročilih naj bi bile kamere nameščene v 42 sobah in 30 namestitvah v desetih mestih po državi. Povezave med ponudniki nastanitvene storitve in prijetimi storilci po zdajšnjih indicih naj ne bi bilo.

Mediji razkrivajo, da naj bi bile kamere skrite v televizijski opremi, vtičnicah, držalih za sušilnike las, vsebina, ki so jo snemali, pa se je neposredno predvajala na spletu.

Spletna skupnost, za članstvo je bilo treba plačati, je imela prek štiri tisoč naročnikov, od tega jih je 97 plačevalo kar 44,95 dolarja mesečno za dodatne storitve, kot je ponovni ogled posnetka.

Ker ne gre za prvo tako odkritje, so v Seulu oblikovali posebno inšpekcijo žensk, ki opravljajo nadzor nad okoli 20.000 javnimi stranišči. Te poskušajo obvarovati pred podtikanjem kamer. Ja, tudi v stranišča jih nameščajo ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije