PREHITEVANJE

FOTO: Futuristični Božiček na skiroju

Londonska veleblagovnica uredila praznične izložbe. Božič za moderne čase.
Fotografija: Da so bile izložbe nared pravočasno, je skrbela posebna ekipa.
Odpri galerijo
Da so bile izložbe nared pravočasno, je skrbela posebna ekipa.

Sredi poletja je londonska veleblagovnica Selfridges 149 dni pred božičem odprla praznični oddelek z okraski in poskrbela za malo ohladitve v vročem poletju, konec prejšnjega tedna pa je že v božičnem slogu uredila še izložbe, in to več kot 60 dni prej, so sporočili in še, da so to letos naredili prvi na svetu. Še več: božične izložbe so letos uredili celo dan prej kot lani.

Z izložbo se je ukvarjala posebna ekipa, več kot sto ljudi jo je deset dni skupaj okraševalo, hitelo in skrbelo, da je bilo vse nared za veliki dan, je sporočila veleblagovnica in še, da letošnja tema prikazuje, kako se časi spreminjajo, božič pa vselej ostaja enak. Koncept je začel nastajati še prej, je sporočila veleblagovnica: že štiri mesece prej so ga začeli snovati.

Ta-daaaa! FOTOGRAFIJE: Selfridges
Ta-daaaa! FOTOGRAFIJE: Selfridges
Pravljice z modernim pridihom: Pepelka
Pravljice z modernim pridihom: Pepelka

Drevo iz zrcal oživi s svetlobnimi učinki.
Drevo iz zrcal oživi s svetlobnimi učinki.
Božič za moderne čase, so poimenovali temo, ki bo na ogled in na prodaj v vseh njihovih trgovinah v Londonu, Birminghamu in Manchestru pa seveda tudi na spletu. Gre za kombinacijo starega in novega, tradicionalnega in modernega. Pri Selfridgesu so si za letos namreč zamislili futuristični božič, domišljijo prihodnosti. Ta med drugim vključuje Božička, brez njega kajpak ni pravega vzdušja, le da je tokrat dobrodušni okrogli mož odvrgel tradicionalna rdeča oblačila in nosi srebrn, s krznom obrobljen površnik s kovinskim leskom ter se vozi s skirojem. Poleg tega so tradicionalne praznične zgodbe in pravljice predstavljene moderno, denimo Zlatolaska in Pepelka, pa Princeska na zrnu graha in Jakec in fižolček, vsaka je predstavljena v svoji izložbi oziroma je ikonični element zgodbe, a malce drugače. Mimogrede, mimo londonske trgovine se vsak dan sprehodi več kot 130.000 ljudi.

Čudovita je tudi notranjost veleblagovnice: skoraj pet kilometrov girland krasi ograje, postavili so 100 božičnih dreves iz zrcal pa tudi eno prav tako velikansko, 1,5 tone tehta, v višino pa meri 13 metrov, ki s svetlobnimi učinki oživi. Poleg tega so na ograje v trgovini in okoli nje namestili 15.000 metrov LED-lučk, obesili več kot 85.000 okrasnih bunk, s stropa visi 13.000 papirnatih okraskov. Kupci v Birminghamu se lahko fotografirajo v tri metre široki snežni krogli, v kateri »snežijo« reciklirani beli in srebrni konfeti, 40 kilogramov jih je.
Tudi Božiček se je moderniziral.
Tudi Božiček se je moderniziral.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije