PRETRESLJIVA ZGODBA

FOTO: Fotografija bratca in sestrice, ki vam bo strla srce

Štiriletna deklica podpira hudo bolnega bratca.
Fotografija: Sestrica z bolnim bratcem. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Sestrica z bolnim bratcem. FOTO: Facebook

Po spletu kroži srce parajoča fotografija, ki prikazuje, kako štiriletnica svojemu 15 mesecev mlajšemu bratcu dobesedno stoji ob strani, potem ko mu je postalo slabo zaradi posledic kemoterapije. Njuna mama Kaitlin Burge je na strani Beckett Strong delila to fotografijo, da svetu pokaže, kako rak pri otrocih vpliva na vso družino.

»Ko otroci zbolijo za rakom, vam nikoli ne povedo, kako to vpliva na družine z več otroki. Vedno se govori le o finančni in medicinski borbi. /.../ Nekaterim je verjetno to težko gledati oziroma brati,« je zapisala ob fotografiji. Njenemu sinu so lani diagnosticirali limfoblastično levkemijo. Zdravljenje bo po besedah zdravnikov trajalo tri leta.

Od igranja v vrtcu do bolniške postelje

Kot pripoveduje mamica, gresta njena dva otroka skozi to težko obdobje skupaj. »Skupaj sta prehodila pot od igranja v vrtcu in doma do sedenja v bolnišnični sobi. /.../ Moja takrat štiriletnica je gledala, kako zdravniki njenega brata vozijo na intenzivno nego, mu na obraz nastavljajo masko, ga zbadajo z iglami in mu dajejo zdravila, medtem ko on nemočno leži. Ni razumela, kaj se dogaja. Vedela je samo, da z njenim bratom in njenim najboljšim prijateljem nekaj ni v redu,« je še dejala Kaitlin in pojasnila, zakaj je svojo hčer tako majhno vzela seboj v bolnišnico.

Kot poudarja, otroci potrebujejo podporo in bližino, zato jih ne bi smeli ločiti od osebe, ki je bolna. »Ona je po izbruhu bolezni preživela veliko časa z njim v kopalnici. Stala mu je ob strani, ga podpirala in pazila nanj, ne glede na situacijo,« se spominja Kaitlin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije