TVITER

Elon Musk zaposlene zaklenil iz pisarn

Potem ko je Elon Musk odpustil polovico zaposlenih, so se zdaj začele vrstiti odpovedi preostalih. Redki so pripravljeni sprejeti njegove nečloveške pogoje, nadure in ocenjevanje.
Fotografija: Odkar je Musk prevzel Twitter, je sprejel že precej neracionalnih odločitev. FOTO: Andrew Kelly/Reuters
Odpri galerijo
Odkar je Musk prevzel Twitter, je sprejel že precej neracionalnih odločitev. FOTO: Andrew Kelly/Reuters

Elon Musk je že dolgo znan ne le po svojem neizmernem bogastvu in nečloveškem tempu dela, ampak tudi po nepredvidljivem vedenju. Slednjemu so zdaj priča zaposleni pri Twitterju, ki ga je Musk prevzel konec oktobra, od takrat pa je sprejel že mnogo povsem nerazumnih odločitev.

Najprej je, kot je znano, odpustil na tisoče ljudi, tistim, ki so ostali, pa prepovedal delo od doma. Nato jih je pred dnevi obvestil, da od njih pričakuje opravljanje nadur, popolno predanost podjetju in intenzivno delo, tudi ocenjevali jih bodo, in »samo izjemno delo« si bo zaslužilo pozitivno oceno. Našteto je bilo dovolj, da se je prvotno navdušenje tistih, ki niso bili odpuščeni, povsem ohladilo in Muska so zasuli z odpovedmi. Kot je za BBC povedal eden od njih, naj bi podjetje zapustilo okrog 2000 zaposlenih, ki se ne strinjajo z Muskovim novim načinom dela.

Peščica najbolj predanih, ki so se odločili vztrajati, pa je odprtih ust ostala včeraj, ko so ostali pred zaklenjenimi pisarnami. »Začasno zapiramo pisarniške prostore, kartice, ki vam omogočajo dostop, ne bodo delovale. Pisarne bodo ponovno odprte v ponedeljek. Hvala za razumevanje. Prosimo vas, da še naprej spoštujete politiko podjetja ter zaupnih stvari ne delite na družabnih omrežjih, z novinarji ali kom drugim. Veselimo se sodelovanja z vami v razburljivi prihodnosti, ki čaka Twitter,« je bilo vse, kar so o stvari izvedeli zaposleni.

Za zmanjšanje števila zaposlenih se je zdaj odločil tudi Muskov tekmec Jeff Bezos, lastnik Amazona. Do naslednjega leta namerava odpustiti okrog 10.000 od skupno 1,5 milijona, in sicer zaradi »zapletenega položaja«, v katerem se je znašlo gospodarstvo. Amazon je sicer med epidemijo covida-19, ko se je razmahnila spletna trgovina, na veliko zaposloval in skorajda podvojil število zaposlenih, zdaj, ko se stanje umirja, pa jih ne potrebujejo več. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas