BOGATAŠ

Elon Musk za hip ni bil najbogatejši

Za nekaj ur je lastnika Tesle in podjetja Space X na Forbesovi lestvici prehitel Francoz Bernard Arnault.
Fotografija: Elon Musk se je kmalu po padcu spet povzpel na vrh lestvice. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Elon Musk se je kmalu po padcu spet povzpel na vrh lestvice. FOTO: Reuters

Milijarder Elon Musk je v sredo po padcu delnic avtomobilskega proizvajalca Tesla za trenutek izgubil naziv najbogatejšega človeka na svetu. Za nekaj ur ga je na Forbesovi lestvici prehitel Francoz Bernard Arnault. Ta si skupaj z družino lasti podjetje LVMH, ki proizvaja in prodaja luksuzno blago.

Musk se je kmalu po padcu na drugo mesto spet povzpel na vrh lestvice s premoženjem, ocenjenim na 184,9 milijarde dolarjev, družina Arnault pa je padla na drugo s 184,7 milijarde dolarjev.

Musk poleg Tesle vodi vesoljsko podjetje Space X, v zadnjih mesecih pa je najbolj odmeval njegov prevzem družabnega omrežja Twitter, katerega usoda je vprašljiva. Podjetje Arnaultovih ima pod seboj številne luksuzne znamke, kot so Louis Vuitton, Givenchy in Kenzo.

Na tretjem mestu lestvice najbogatejših zemljanov, ki jo pripravlja ameriška poslovna revija Forbes, je indijski pristaniški magnat Gautam Adani s premoženjem, ocenjenim na 134,8 milijarde dolarjev, sledi pa ustanovitelj Amazona in vesoljskega podjetja Blue Origin Jeff Bezos, ki je težak 111,3 milijarde dolarjev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije