Dvojčka iz različnih desetletij

Joslyn je na svet prijokala 2019., bratec na začetku 2020. Presenečenje je popolno, saj sta se rodila prezgodaj.
Fotografija: Rojstna lista se bosta pošteno razlikovala. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Rojstna lista se bosta pošteno razlikovala. FOTO: Guliver/Getty Images

Sta dvojčka, a datuma rojstva si ne delita. Ne le dan in leto, celo desetletje, v katerem sta prijokala na svet, jima ni skupno. Da je presenečenje popolno, sta se rodila skoraj dva meseca prezgodaj in staršem priredila nepozaben silvestrski večer.

Toda Joslyn in Jaxon sta krepka in zdrava, njuni starši pa presrečni in olajšani, da je vse minilo brez zapletov. Dawn Gilliam in Jason Tello, ki imata že deset- in petletnika, iz Pendletona v ameriški zvezni državi Indiana sta najdaljšo noč v letu tako preživela v porodnišnici, v družbi nadvse prijaznega osebja, prva pa je mamico in očka razveselila hči Joslyn. In medtem ko so bili vsi prepričani, da bo naslednji otroček sledil že čez nekaj minut, si je deček očitno vzel čas.

Točno pol ure, če smo natančni, zaradi česar je na svet prijokal po polnoči. Torej dan pozneje, leto pozneje in celo desetletje pozneje, se nenavadnemu razpletu zdaj smejijo ponosni starši in osebje v porodnišnici Ascension St. Vincent v bližnjem Carmelu. Oba otroka tehtata krepka dva kilograma, a bosta nekaj časa preživela ob podpori inkubatorja, so zapovedali zdravniki.


V zgodovino porodnišnice pa sta se deček in deklica zapisala s še enim zanimivim podatkom: Joslyn je zadnji otrok, ki se je v ustanovi rodil v letu 2019, Jaxon pa prvi, ki je tam na svet prijokal v 2020. »Prav zares sva pomislila, da bi bilo zelo zanimivo, če bi se dvojčki rodili na različen datum, a da se bosta njuna rojstna lista tako zelo razlikovala, nisva pričakovala,« je še povedal ponosni očka. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije