INCIDENT

Dramatični posnetek napada, ladja je potonila (VIDEO)

Venezuela za incident krivi ladjo za križarjenje.
Fotografija: Ladja za križarjenje je imela okrepljen trup za plutje po zaledenelih vodah. FOTO: zajem zaslona
Odpri galerijo
Ladja za križarjenje je imela okrepljen trup za plutje po zaledenelih vodah. FOTO: zajem zaslona

Venezuelska mornarica je objavila video, ki prikazuje trenutek, ko je venezuelska vojaška ladja trčila v nemško ladjo za križarjenje, nato pa potonila.

Na začetku posnetka je videti, kako venezuelski mornar s kalašnikovko strelja na nemško ladjo, v nadaljevanju pa, kako vojaška ladja pluje proti turistični ladji, v naslednjem trenutku pa križarka trči v vojaško ladjo od strani. Venezuelska vojaška ladja se je nato začela potapljati, na njej pa je nastala panika.

Kolumbijski lastnik ladje za križarjenje trdi, da je bila agresor v incidentu venezuelska ladja, Venezuelo pa je obtožil, da je poskušala nezakonito zaseči njihovo ladjo v mednarodnih vodah. Vseh 44 mornarjev z vojaške ladje so rešili.

Venezuelsko obrambno ministrstvo trdi, da je za trčenje kriva ladja za križarjenje, čeprav večina poroča drugače. Venezuelski voditelj Nicolas Maduro je po ponedeljkovim incidentu besnel zaradi piratstva in terorizma. »Kot če bi 100-kilogramski boksar zgrabil boksarskega začetnika in ga pretepel,« je opisal incident.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije