V MORJU

Dolgih 22 ur je bil prepuščen oceanu

Kako se je čistilec na križarki znašel v morju, ni jasno.
Fotografija: Na križarki je delal kot čistilec.
Odpri galerijo
Na križarki je delal kot čistilec.

Usoda je bila Filipincu Francisu Rakochi Santiagu še kako naklonjena, saj so ga rešili iz Atlantskega oceana, potem ko je padel z norveške križarke Norwegian Getaway, kjer dela kot čistilec. Dolgih 22 ur je bil v vodi brez rešilnega jopiča in brez varnostne naprave, kljub temu ga je po slabem dnevu odkrila ladja podjetja Carnival Cruise Line. Okoliščine niso jasne, njegovi sodelavci pa sumijo, da je namenoma skočil v vodo.


Dva tedna pred nesrečo, 16. junija, je Santiago na facebooku delil izkušnjo nekega pomorščaka, ki je padel s krova in več ur nemočno plaval ter opazoval, kako se je ladja oddaljevala v daljavi. Tudi njega so rešili.
Santiago, ki mu pravijo Kiko, je padel s krova približno 45 kilometrov severozahodno od Kube. Triintridesetletni Filipinec počasi okreva v bolnišnici.
Sreča se mu je nasmehnila.
Sreča se mu je nasmehnila.

Ladja se je obrnila, potem ko so ugotovili, da je izginil, iskanju so se pridružili tudi člani ameriške obalne straže. Iskali so ga z letali in ladjami, na koncu ga je opazil član druge križarke. Bil je povsem nepoškodovan. »To je pravi čudež,« je povedal vodja podjetja Carnival Cruise Line. »Hvala posadki Carnival Glory, da so našli in rešili kolega pomorščaka.«

Predstavnik obalne straže Jonathan Lally je povedal, da so ga našli približno 40 kilometrov zunaj območja iskanja. Le malo ljudi, ki padejo s krova, najdejo žive. Med 314 posamezniki od leta 1995 so jih rešili le 57. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije