Dobrotnik pustil 9000 dolarjev napitnine

Dobrotnik želi gostincem olajšati stisko. Radodarni gost v lokal zahaja že 15 let.
Fotografija: Darežljiva napitnina za marljive zaposlene
Odpri galerijo
Darežljiva napitnina za marljive zaposlene

»Prosim, plačajte delavce! Želim, da čim lažje prebrodite karanteno,« je med drugim sporočil darežljivi gost v teksaški restavraciji, ki se zavoljo zdravstvenih ukrepov kakor številni drugi gostinski obrati po ZDA spopada z velikansko krizo.
Gost želi pomagati svoji najljubši restavraciji. FOTOGRAFIJI: Twitter
Gost želi pomagati svoji najljubši restavraciji. FOTOGRAFIJI: Twitter

»To je naš redni gost. Že petnajst let prihaja k nam večkrat na teden in vedno pusti napitnino. Brez besed sem,« pojasnjuje lastnik restavracije z mehiško prehrano Irma's Southwest v Houstonu. »Tokrat si je privoščil takose, potem pa ob računu pustil denar. Napitnina nas ni presenetila, a tako velikodušnega zneska seveda nihče ni pričakoval. Zraven je pripisal, naj denar razdelim med svoje zaposlene, da ne bi ostali povsem brez prihodka zaradi karantene. Seveda bom storil, kot je naročil.«

Ravno ko je gost pospravljal takose, so prek televizije predvajali poročila, pripoveduje lastnik Louis Galvan. Napovedovali so gostinsko stisko in splošno gospodarsko krizo, ob nič kaj obetavnih novicah so vsi začeli trepetati. »Mislim, da je pravzaprav prišel samo zato, da nam je izročil denar, ne vem, zakaj bi sicer imel šop bankovcev s seboj. Ko se je poslavljal, nam je zaželel vso srečo in izrazil upanje, da se kmalu spet vidimo.«

Galvan je zagotovil, da bo ves denar, gre za 9000 dolarjev, razdelil med kuharsko in strežno osebje, takšnih je 30 zaposlenih, vodstvo namreč ne bo deležno darežljive napitnine. Vsakdo lahko računa na 300 dolarjev (približno 280 evrov) dodatka, kar bo glede na črne razmere, ki se obetajo gostincem, vsekakor dobrodošel priboljšek.


Restavracija za zdaj še ponuja možnost dostave, zato lastnik upa, da bo lahko delavcem zagotovil vsaj delno plačilo in izmensko delo, dobrotnik pa ga je tako zelo ganil in navdihnil, da je sklenil s toplimi obroki do nadaljnjega brezplačno oskrbovati številne upokojence in revne prebivalce soseščine. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije