KORONA

Do Putina skozi predor

Posebni postopki in razkuževanje za obiskovalce. V Rusiji vsak dan več tisoč okužb.
Fotografija:
Odpri galerijo

Rusijo je novi koronavirus hudo prizadel, ni pa prizanesel niti političnemu vrhu. Da bi pred okužbo obvarovali prvega moža države Vladimirja Putina, morajo vsi obiskovalci pred srečanjem s predsednikom skozi poseben razkuževalni predor in si izmeriti telesno temperaturo, zunanji gostje pa morajo še na testiranje.

V Rusiji naj bi bilo okuženih že več kot pol milijona ljudi, Putin pa se je že na začetku epidemije zatekel v svojo rezidenco Novo Ogarjovo in se tja zaprl s sodelavci. Pot do njih je vse prej kot preprosta, kajti varnost predsednika in njegove ekipe je na prvem mestu, zato je prehod skozi dezinfekcijski predor, takoj po vstopu v kompleks, neizogiben. Tam posebne naprave popršijo obiskovalce z razkuževalno meglico, čeprav zdravstveni strokovnjaki dvomijo o učinkovitosti takšnega postopka, povrhu pa lahko pršenje dezinfekcijskih sredstvev po vsem telesu občutljivi koži in sluznici celo škodujejo.


A Putin je, kot običajno, neomajen pri svojem prepričanju, sam pa rezidence še dolgo ne bo zapustil in bo delo še naprej opravljal prek videokonferenc, tisti, ki so v stiku z njim, pa morajo obvezno upoštevati pravila o varni oddaljenosti in nositi masko. Rusija je po uradni statistiki tretja država na svetu po številu okužb in teh je iz dneva v dan več. Umrlo je okoli 8000 ljudi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije