Diamant kot teniška žogica

Louis Vuitton bo izdelal razkošen nakit. Cena lepotca je še uganka.
Fotografija: Velikan med diamanti bo krasil nakit slovite modne znamke. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Velikan med diamanti bo krasil nakit slovite modne znamke. FOTO: Reuters

Dragulji in moda gredo z roko v roki, se vse bolj zavedajo oblikovalski velikani, med katerimi se je Louis Vuitton nedavno odločil za resnično veliki met. Francoska modna hiša, eden od paradnih konjev konglomerata LVMH, je namreč kupila drugi največji izkopani diamant v zgodovini, v prihodnosti pa bo krasil razkošen nakit z uglednim podpisom.

Diamant, ki nosi ime Sewelô, kar pomeni redka najdba, je luč sveta ugledal lani v Bocvani, v rudniku Karowe, za najdbo pa je zaslužno kanadsko podjetje Lucara Diamond. To se je nedavno odločilo za presenetljiv korak, saj je lepotca, težkega kar 1758 karatov (na prvem mestu je s 3106 karati neprekosljivi Cullinan, ki so ga odkrili 1905.), sklenilo prodati modnemu mogotcu: koliko milijonov so odšteli za zaklad, niso zaupali, a so tekmecem napovedali resen naskok na industrijo prestižnega nakita. Mimogrede, pod razkošne dodatke za Louis Vuitton se od leta 2018 podpisuje Francesca Amfitheatrof, ki je prej delala za Tiffany & Co (je pa tudi od novembra lani del LVMH), modna znamka se je očitno dobro oborožila.


Kakor koli že, Sewelô, ki je velikosti teniške žogice, je zdaj na ogled v Vuittonovi poslovalnici na priljubljenem pariškem trgu Vendôme, njegov lastnik je med pariškim tednom mode že napovedal, da bodo zaklad razrezali in iz njega izdelali najelegantnejše kose nakita, ki se bodo seveda odlično podali k dragim modnim kosom ugledne znamke. S prestižnim nakitom se med velikimi imeni ukvarja tudi Bulgari, tekmecem pa se bo kmalu pridružil Gucci.

Razrezali ga bodo in iz njega izdelali nakit. FOTO: Guliver/Getty Images
Razrezali ga bodo in iz njega izdelali nakit. FOTO: Guliver/Getty Images

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije