Dekle prvega okuženega Hrvata zbolelo: ta je spregovoril za medije

Usodno zanj je bilo potovanje na tekmo v Milano. Zdaj je znano, da je zbolelo še njegovo dekle, s katerim sta bila skupaj na izletu v Italiji.
Fotografija: Brata sta pod nenehnim nadzorom zdravniškega osebja zaprta v bolnišiški sobi na zagrebški infekcijski kliniki. Z odnosom zdravnikov sta prezadovoljna. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Brata sta pod nenehnim nadzorom zdravniškega osebja zaprta v bolnišiški sobi na zagrebški infekcijski kliniki. Z odnosom zdravnikov sta prezadovoljna. FOTO: Leon Vidic, Delo

Na Hrvaškem so potrdili še peti primer okužbe. Trije okuženi prihajajo iz Zagreba, dva z Reke. V Zagrebu stabila prva pozitivna na novi koronavirus 26-letna brata dvojčka. Medtem ko se je sprva govorilo, da se dekle, ki je bilo z enim od bratov v Italiji, ni okužilo, so popoldan potrdili, da dekle vendarle ima novi koronavirus.

Danes so na Hrvaškem potrdili dva nova primera, ki sta bila v stiku s prvim in tretjim okuženim.

Da je dekle, ki je bilo s prvookuženim Hrvatom na izletu v Milanu, zbolelo za koronavirusom, so odkrili šele po tretjem testiranju, pišejo hrvaški mediji. Zdaj se nahaja na infekcijski kliniki, pred tem pa naj bi bila v samoizolaciji. Trenutno nima simptomov, tipičnih za novi koronavirus.

Okužena dvojčka sta skupaj v karanteni v bolniški sobi na zagrebški kliniki za infekcijske bolezni. Spregovorila sta za hrvaške medije, kako sta se okužila in kakšne simptome sta imela.


»Niti v sanjah si nisem mislil, da bi lahko zbolel«


»Niti v najhujših sanjah si nisem mislil, da bi se lahko okužil. Tudi ko sem se vrnil iz Italije in so začeli pisati o širjenju koronavirusa v Italiji, nisem pričakoval, da bi se lahko okužil. Bodimo realni, kdo bi zase mislil, da je prav on tisti prvi v državi, ki bo dobil virus, o katerem se po svetu govori že dva meseca?« je povedal za Jutarnji list prvi okuženi, ki je zbolel po izletu v Italiji.

Prijatelji so v šali povedali, piše 24Sata, da je za njegovo okužbo kriv Dinamo. »Če ne bi prejel dveh golov od Šahtarja, ne bi pristal v Milanu,« je povedal Hrvat, ki si je v Milanu v družbi dekleta ogledal tekmo lige prvakov med Atalanto in Valencio.


V ponedeljek bi se moral vrniti v službo ...


V ponedeljek bi se morala oba z bratom vrniti v službo. »Tako kot vsak ponedeljek sem odšel v službo. Vse je bilo v redu. Okoli poldneva se mi je oglasil brat, da ima vročino okoli 37,6 in da je ostal doma,« je povedal. Nobeden od njiju sicer ne želi biti imenovan.
 
Najprej sta mislila, da gre le za običajno vročino, a sta se na prigovarjanje mame oglasila pri osebni zdravnici, ki ju je napotila na infekcijsko kliniko. Najprej so hospitalizirali brata, ki je bil v Italiji. Ponj so odšli z reševalnim vozilom, reševalci pa oblečeni od glave do peta. »Videti so bili zelo černobilsko,« je povedal.
 

Kmalu so hospitalizirali še brata dvojčka


»Nato se je dan prevesil v popoldan. Brat je že bil v bolnišnici, nakar sem se še sam začel počutiti slabše. Termometer je pokazal 37,4. Postopek spet enak. Reševalno vozilo, a tokrat drugi brat na poti na infekcijsko,« je pojasnil za Jutarnji list in dodal, da mu je bilo po bratovem primeru povsem jasno, kaj je vzrok njegove karantene.

»V nasprotju z bratom čutim nekaj bolečin v mišicah in sklepih, a nič hujšega. Najvišja izmerjena temperatura je bila 38, vseskozi pa okrog 37,« je povedal.

Brata se na kliniki dobro počutita, a z nekaj nelagodja, kot pravita, zato, ker sta na Hrvaško prinesla koronavirus. Zagrebčana sta še povedala, da sta v stalnem stiku s prijatelji in sodelavci, ki jima pomagajo krajšati čas v karanteni.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije