KORONAVIRUS

Župan potegnil drastično potezo, brez milosti do kršiteljev ukrepov

V mestu angelov so prepovedali zabave v nočnih klubih, zato so se znašli drugače.
Fotografija: V hišah, ki se dajejo v kratek najem, prirejajo množične zabave in kršijo prepoved zbiranja (simbolična fotografija). FOTO: Piya Sinha-Roy/Staff Reuters Pictures
Odpri galerijo
V hišah, ki se dajejo v kratek najem, prirejajo množične zabave in kršijo prepoved zbiranja (simbolična fotografija). FOTO: Piya Sinha-Roy/Staff Reuters Pictures

Župan Los Angelesa Eric Garcetti je napovedal, da bo mesto dobilo dovoljenje za odklop z električnega in vodnega omrežja tistih nepremičnin, kjer potekajo velike zabave in se zbira veliko ljudi kljub strogim ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Ukrep začne veljati danes. Pravi, da so hišne zabave postale nočni klubi v bogatih predelih in da se bodo osredotočili na tista zbiranja, ki ogrožajo javnost.
 
Kalifornija je najhuje prizadeta zvezna država v ZDA, saj so potrdili že več kot 532.000 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega v okrožju Los Angeles okoli 198.000. V Kaliforniji je zaradi covida 19 umrlo skoraj 9900 ljudi. Julija je guverner Kalifornije Gavin Newsom ukazal takojšnjo prekinitev notranjih aktivnosti v restavracijah, barih in zabaviščnih kompleksih, a oblasti v Los Angelesu poročajo o številnih kršitvah; popestritve željni so se znašli tako, da zabave prirejajo v hišah.

V začetku tedna je bila ženska ubita med zabavo v soseski Beverly Crest, ki se je je udeležilo okoli 200 ljudi. Župan je medijem povedal, da zabave pogosto potekajo v praznih domovih, ki jih kratkoročno dajejo v najem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije