SUM NA OKUŽBO

Zaradi koronavirusa v Mehiki ustavili ladjo, na njej tudi Slovenci

Eden izmed članov posadke je zbolel in ima simptome, ki so podobni gripi, zato so se odločili za testiranje.
Fotografija: MSC Meraviglia, ladja, na kateri sta dva Slovenca.  FOTO: Stringer Reuters
Odpri galerijo
MSC Meraviglia, ladja, na kateri sta dva Slovenca.  FOTO: Stringer Reuters

V pristanišču na mehiškem otoku Cozumel so zaradi suma okužb z novim koronavirusom ustavili veliko ladjo za križarjenje MSC Meraviglia, na kateri je okoli šest tisoč ljudi. Med potniki je po informacijah ministrstva za zunanje zadeve vsaj deset Slovencev. 



Zdravstveni delavci zdaj izvajajo teste za prisotnost virusa, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Za testiranje so se odločili, ko je eden od članov posadke zbolel in ima gripi podobne simptome.

MSC Meraviglia se je zasidrala pri otoku Cozumel. FOTO: Reuters
MSC Meraviglia se je zasidrala pri otoku Cozumel. FOTO: Reuters


Sprva so ladjo že zavrnili na Jamajki in Kajmanskih otokih, guverner mehiške zvezne države Quintana Roo Carlos Joaquin pa jim je vendarle dovolil zasidranje na otoku Conzumel, ki je del te države na vzhodu Mehike. Vendar pa guverner ni odobril izkrcanju nikomur, dokler ne bodo testiranja potrdila, da na ladji ni koronavirusa sars-cov-2, ki je po vsem svetu zahteval že več kot 2.800 življenj, z njim pa se je okužilo več kot 80.000 ljudi.

Mehiški predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je dejanje guvernerja podprl in dejal, da je treba skrbeti za zdravstveno varnost ljudi. A hkrati je zagotovil, da Mehika ne bo podlegla histeriji glede koronavirusa. »Ne moremo zapreti naših pristanišč ali letališč,« je dejal predsednik.
FOTO: Stringer Reuters
FOTO: Stringer Reuters


Za zdaj je v Latinski Ameriki Brazilija edina država, v kateri so potrdili okužbo s tem virusom, ki se je prvič pojavil decembra lani v kitajskem mestu Vuhan. Zabeležili so ga tudi v ZDA in Kanadi. Okužbo so sicer doslej potrdili v skupno 48 državah, večinoma azijskih in evropskih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije