Vsem je lagala, da ima raka

Naplahtala je številne dobrotnike, tudi partnerja Obrila si je lase in celo shujšala.
Fotografija: Partner jo je po odkritju prevare zapustil. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Partner jo je po odkritju prevare zapustil. FOTO: Guliver/Getty Images

Pretvarjala se je, da je na smrt bolna, namerno shujšala in si obrila lase, da bi prikazala podobo bolnice z rakom, ki jo poskušajo rešiti s kemoterapijo. Ker da so bili stroški domnevnega zdravljena neizmerno visoki in jih sama ne zmore kriti, je za pomoč prosila prijatelje in jih grdo opeharila.


Za 30.000 evrov prispevkov dobrotnikov je zbrala, vsi so ji želeli čim hitrejšega in kar se da uspešnega okrevanja, toda Lucy Victoria Wieland si je želela pridobiti le kar največ denarja in začeti življenje nekje drugje, znova. Pretentala in šokirala je tudi svojega partnerja Bradleyja Jamesa Congertona, ki ga je celo imenovala za svojega skrbnika, njena spletna stran GoFundMe pa je nazadnje v nekom le zbudila dvom o resničnem zdravstvenem stanju Wielandove. Tako se je začela policijska preiskava morebitne prevare, in res, izkazalo se je, da je Lucy grdo naplahtala vse okoli sebe in jih spravila v obup z ustrahovanjem, da so ji tako rekoč šteti dnevi, saj da jo rak dojke v poznem stadiju neprizanesljivo odžira. V njenem domu so našli celo zdravilo letrozol, ki je namenjeno tudi zdravljenju raka dojke, odkrili so tudi lažne izvide s ponarejeni podpisi njenih domnevnih zdravnikov, je še pokazala preiskava.

Wielandovi, ki je po odkritju goljufije in zaradi sramote zapustila domači Townsville, bodo sojenje začeli konec meseca; njen fant, ki jo je takoj po tem, ko so jo razkrinkali, zapustil, bo ena od glavnih prič, še poročajo avstralski mediji. Grozita ji denarna kazen in zapor. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije