ADRENALIN

Vrtoglavi oddih na pečini

Adrenalinske počitnice v hiši, pritrjeni z jeklenicami. Zelenjava z vrta, voda iz vodnjaka, interneta ni.
Fotografija: Na 2500 metrih nadmorske višine, 30 metrov nad tlemi
Odpri galerijo
Na 2500 metrih nadmorske višine, 30 metrov nad tlemi

Vprašanje, ali kdo tam zares mirno spi, no, tisti, ki si želijo adrenalinskih počitnic, vsekakor uživajo ob misli, da nimajo ravno zanesljivih tal pod nogami. La Casa en el Aire, hiša v zraku, upravičuje svoje ime: gre za hostel, ki je pritrjen na pečino in stoji približno 30 metrov nad trdimi tlemi.
 

Vznemirljivo in ekološko


Nastanitev brez primere stoji sredi kolumbijskega gorovja v pokrajini Antioquia. Cerro San Vicente je mogočna skalna tvorba, zamisel o hostlu na nemogoči lokaciji pa se je porodila zagrizenemu plezalcu in ljubitelju pustolovščin Niltonu Lopezu. Hiša je izdelana pretežno iz lesa, streha je pločevinasta. Na pečino je pritrjena s številnimi jeklenimi vrvmi in lesenimi stebri, do nje pa vodi jeklena brv – že sprehod po tej je prava avantura, kaj šele bivanje v hostlu, za katerega se zdi, da bo zdaj zdaj zgrmel v globino!
Takšen oddih ni ravno za sprostitev! FOTOGRAFIJI: Facebook
Takšen oddih ni ravno za sprostitev! FOTOGRAFIJI: Facebook

A brez skrbi, svari Lopez, konstrukcija je trdna in varna, kdor pa želi še nekoliko popestriti bivanje na, milo rečeno, zanimivi lokaciji, se lahko zaguga ali celo ponoči spi v viseči mreži, skoči z bungee jumpingom ali pa se zapelje po ziplinu in si ogleda pokrajino, ki se razprostira na 2500 metrih nadmorske višine.


Lopezov hostel pa ni le drzen in vznemirljiv, ampak tudi trajnosten in ekološki, elektriko namreč zagotavljajo sončne celice, vodo obiskovalci zajemajo iz vodnjaka, na vrtu v bližini si lahko postrežejo z zelenjavo. Preostala živila morajo prinesti sami ter vse odpadke in embalažo ustrezno razvrstiti, preden jo oskrbnik odpelje v Medellin. Dostopa do interneta ni, so pa cene po ocenah izkušenih popotnikov zelo prijazne. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije