EVROPA PRETRESENA

VIDEO: Teorije zarote: požar podtaknil terorist?

V javnosti se pojavljajo številne teorije zarote.
Fotografija: Zagorelo je v ponedeljek v zgodnjih večernih urah. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zagorelo je v ponedeljek v zgodnjih večernih urah. FOTO: Reuters

PARIZ – Po grozovitem požaru notredamske katedrale so se kmalu pojavile teorije zarote, ki špekulirajo o vzrokih za izbruh požara. Portal Infowars zatrjuje, da je bil požar zagotovo podtaknjen, pri tem pa se sklicuje na vir. Ta naj bi poznal enega od delavcev, ki sodelujejo pri prenovi. 

Eden od nepridipravov je za širjenje lažne novice izkoristil celo logotip CNN in sporočil »izredno novico«, da je bil izbruh požara posledica terorističnega dejanja. Twitter je sporno objavo kmalu odstranil.
 

Preberite tudi: 
FOTO in VIDEO: V velikem požaru katedrale huje poškodovan gasilec​
VIDEO: Poglejte prve prizore iz notranjosti goreče Notre Dame​
VIDEO: Svet v šoku! Dan razkril katastrofalne posledice inferna​

 

Kdo je moški na posnetku?

Po spletu pa kroži tudi posnetek požara, ki je dvignil veliko prahu. Na njem je namreč mogoče videti moškega (nekateri namigujejo, da gre za islamista), za katerega trdijo, da ni bil del gasilske oziroma reševalne ekipe, zato se pojavljajo številna vprašanja, kakšno vlogo je odigral v požaru. Po mnenju mnogih komentatorjev bi lahko bil ravno on požigalec.


Preiskovalci obravnavajo uničujoč požar v katedrali Notre Dame v Parizu kot nesrečo in ne kot požig, je danes sporočil pariški tožilec Remy Heitz. V povezavi s preiskavo so že opravili pogovore z delavci, ki so sodelovali pri obnovi cerkve, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije