TRIJE POSNETKI

VIDEO: Svet v šoku! Poglejte, kaj so posneli vojaški piloti

Posnetki neznanega letečega predmeta so resnični, je potrdila ameriška vojska.
Fotografija: FOTO: Mcsn Anthony Hopkins Ii U.s. Navy
Odpri galerijo
FOTO: Mcsn Anthony Hopkins Ii U.s. Navy

Ameriška mornariška vojska je naposled priznala, da so posnetki, na katerih so neznani leteči predmeti, resnični. NLP, ki jih je mogoče opaziti na treh posnetkih, s katerih so umaknili oznako tajnosti, so »neidentificirani zračni fenomeni,« je za CNN povedal piarovec ameriške mornarice Joe Gradicher.

Termin neznani leteči predmeti so preimenovali v neidentificirane zračne fenomene. Kaj je na posnetku, se niso izjasnili. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Termin neznani leteči predmeti so preimenovali v neidentificirane zračne fenomene. Kaj je na posnetku, se niso izjasnili. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

Neverjetno hitri predmeti

Na posnetkih, ki jih je med decembrom 2017 in marcem 2018 objavila organizacija The Stars Stars Academy of Arts & Sciences, so hitro leteči podolgovati predmeti, ki so jih posneli z infrardečimi senzorji. Na videoposnetku iz leta 2004 pa se vidi, kako so senzorji sledili neidentificiranemu predmetu, ki je v nekem trenutku pospešil z neverjetno hitrostjo.


»Naši piloti dolga leta niso želeli dati prijave, da so videli neidentificirani zračni fenomen (angl. unidentified aerial phenomena, UAP), predvsem zaradi stigme, ki so bile vezane na preteklo terminologijo in teorije,« je pojasnil Gradisher.

Mornariški piloti so posneli neznane predmete, ki so leteli izjemno hitro. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Mornariški piloti so posneli neznane predmete, ki so leteli izjemno hitro. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

Zaradi številnih neidentificiranih zračnih predmetov (UAP), ki jih je v zadnjih letih vojska vendarle prijavila, se je junija letos na tajnem sestanku srečala skupina ameriških senatorjev, piše CNN. »Če piloti prijavijo nevarne razmere, ki motijo letenje ali tečaj, potem senator Warner želi vedeti, kaj se dogaja. Ni pomembno, ali je to meteorološki balon ali so 'mali zeleni' ali nekaj povsem tretjega. Ne želimo si, da bi naši piloti po nepotrebnem ogrožali svoja življenja,« je za CNN povedala piarovka senatorja Marka Warnerja Rachel Cohen.

 

Kakšna so zračna plovila?

Pilot vojne mornarice Danny Aucoin je opisal, da pri neidentificiranem plovilu ni bilo videti repa ali izpušnih plinov, navdušen pa je bil tudi nad hitrostjo objekta. »Zdelo se je, kot da so vedeli, da letimo zraven njih, in so nas aktivno obletavali,« je povedal Aucoin. Drugi pilot pa je dodal, da je bil NLP kot krogla, ki je ovita okoli kocke, in da se je skoraj zaletel vanje, ko je z veliko hitrostjo priletel do pilota.


Trump seznanjen z NLP

Ameriški predsednik Donald Trump je potrdil, da je obveščen o poročilih pilotov vojne mornarice, ki so opazili neidentificirane leteče predmete.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije