PREDSEDNIŠKA KANDIDATKA ZDA

VIDEO: Slovenka med oddajo v živo utišala novinarja CNN

Kandidatka za predsednico ZDA, katere družina izvira iz Bele krajine, je s šalo na račun Donalda Trumpa nasmejala občinstvo.
Fotografija: FOTO: Kevin Lamarque, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Kevin Lamarque, Reuters

Amy Klobuchar, senatorka iz Minnesote, je bila v ponedeljek v New Hampshiru prva gostja v oddaji televizijskega programa CNN, kjer organizirajo pogovore s predsedniškimi kandidati za volitve 2020.

Kot verjetno veste, ima Amy Klobuchar, ki je od februarja letos uradno ena izmed kandidatov za predsednika ZDA, slovenske korenine. Njen oče, novinar Jim Klobuchar izvira iz Bele krajine.

Amy Klobuchar je kandidaturo napovedala 10. 2. 2019. FOTO: Eric Miller, Reuters
Amy Klobuchar je kandidaturo napovedala 10. 2. 2019. FOTO: Eric Miller, Reuters


Klobucharjeva, ki so jo zaradi njenega pristopa, imenovali »prijazna Minnesota«, v prvih letih njenega delovanja pa tudi »sladkorna (pena) Amy« se je tokrat predstavila kot bolj neposredna ženska. Med drugim je povedala, da bi moral sedanji ameriški predsednik odgovarjati za vsa škodljiva dejanja.

Čeprav ji ankete v tekmi za predsednico ne kažejo najbolje, kritiki ugotavljajo, da bi z nekaj močnimi ali duhovitimi potezami lahko postala pomembnejša akterka v predsedniški igri, saj so te, roko na srce, enako pomembne za uspeh kot dobra vsebina programa.

Ena izmed takih potez se je zgodila v ponedeljek, ko je novinarju CNN, ki je hotel prekiniti njen odgovor, rekla, da »čuti, da se plazi za njen hrbet, ampak ne po trumpovsko«.

Z izjavo, ki je namigovala na znano soočenje Clintonove in Trumpa, ko je ta zasledoval sokandidatko po odru in ji vdiral v osebni prostor, je nasmejala zbrane v dvorani. Omenjeni nespoštljivo obnašanje Trumpa še vedno velja kot asociacija, kako se moški do ženske ne sme vesti.

Čeprav je med nastopom pokazala, da premore nekaj humorja in da se zna hitro odzvati, pa žal med Američani in na spletnih omrežjih odmeva tudi precej nerodna reakcija Klobucharjeve, ko je razlagala o svojih izvolitvah v Minnesoti, ob tem pa »zahtevala« aplavz občinstva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije