TAJSKA

VIDEO: Ob posnetkih iz jame vam bo ledenela kri! Tako so reševali tajske otroke

V današnji akciji, ki jo je spremljal ves svet, je sodelovalo 19 jamarskih potapljačev.
Fotografija: Tajska. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Tajska. FOTO: Facebook

BANGKOK – V današnji akciji, ki se je začela okoli 5. ure zjutraj po srednjeevropskem času, je sodelovalo 19 jamarskih potapljačev. Reševanje je trajalo osem ur, naposled pa so reševalci iz jame srečno spravili vse ujete tajske fante in njihovega trenerja. 

Fantje, ki so bili v jami ujeti od 23. junija, so trenutno v karanteni v bolnišnici v kraju Chiang Rai. Po prvih informacijah se počutijo dobro, nekatere so že lahko obiskali svojci.
 

Preberite še: Konec dramatičnega reševanja! Trener in dečki na svobodi


Iz jame morajo spraviti še štiri reševalce. Med njimi je avstralski zdravnik, ki je lahko ujetim v jami nudil prvo pomoč. Dodajmo, da bodo rešeni  otroci morali v bolnišnici, kjer so nameščeni v ločenih sobah, preživeti najmanj teden dni, preden jih bodo odpustili v domačo oskrbo. To pomeni, da se v nedeljo ne bodo udeležili finala svetovnega nogometnega prvenstva, kamor jih je povabil prvi mož Fife Gianni Infantino.


Posnetki, ob katerih vam zaledeni kri


Medtem so se na facebooku pojavili posnetki nesrečnih otrok, ki so bili ujeti v jami. Tajska televizija je prav tako objavila posnetke napornega reševanja, ob katerem vam bo ledenela kri. 


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije