VELIKA SREČA

VIDEO: Letalo pristalo na avtocesti

Velikansko srečo sta imela inštruktor letenja in njegova učenka. Cessni 150M je v zraku odpovedal motor, izkušeni pilot je varno pristal.
Fotografija: Učna ura letenja se je končala z zasilnim pristankom na avtocesti.
Odpri galerijo
Učna ura letenja se je končala z zasilnim pristankom na avtocesti.

REKA – Velikansko srečo v nesreči sta imela pilot motornega letala in kandidatka za pilotko, no, da ne govorimo o vseh voznikih, ki so se v usodnih sekundah znašli na odseku avtoceste med Zagrebom in Reko.

Učna ura letenja se je končala z zasilnim pristankom na avtocesti.
Učna ura letenja se je končala z zasilnim pristankom na avtocesti.
Med Vrbovskim in Ravno Goro je namreč pristala cessna 150M, ki ji je med poletom odpovedal motor. Vozniki so najprej nejeverno pogledovali proti nebu, od koder se jim je nevarno približevalo motorno letalo, to se je nazadnje spustilo tako zelo nizko, da je kaj hitro postalo jasno, da bo pristalo kar na cesti, so pozneje povedale nekatere osuple priče, nadvse olajšane, da se je vse skupaj končalo srečno.

Izkušeni pilot in inštruktor letenja se je moral v trenutku, ko je odpovedal motor in se je letalo preobrazilo v jadralno, odločiti, ali bo zasilno pristal na bližnjem travniku ali kar na cesti. Čeprav je bila končna odločitev na prvi pogled bolj tvegana, so se strokovnjaki pozneje strinjali z izbiro, kajti travnik je poln kamenja in lukenj, kar bi lahko ogrozilo varen pristanek.


Potem ko sta pristala na avtocesti in se uspešno ognila vsem vozilom, je cessna nekaj časa vijugala levo-desno, potem pa s poškodovanim krilom, s katerim je zadela ograjo, nazadnje obstala na voznem pasu. Na srečo je bila škoda le materialna, izkušeni pilot in pretresena učenka sta nepoškodovana zapustila letalo, prizorišče nenavadne nezgode pa so prevzeli gasilci. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije