OBILNE PADAVINE

VIDEO: Kaos v Dalmaciji: Hvar odrezan od sveta, morje zalilo ulice

Veter je zahteval svoj davek tudi v Splitu. 
Fotografija: Morje je zalilo obalo in povzročilo ekstremne razmere. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Morje je zalilo obalo in povzročilo ekstremne razmere. FOTO: Youtube

HVAR, SPLIT – Dalmacija se je znašla v nemilosti orkanskega južnega vetra. Dež je povzročil hudourniške poplave, voda je zalila več kleti v družinskih hišah na otoku. Na Hvaru so zaradi močnega vetra ostali celo brez elektrike, orkanski veter je povzročal ekstremne razmere.
 
Preberite še:

FOTO: Sneži! Snežna odeja se bo konkretno odebelila
 

Izredne razmere: vremenarji izdali opozorilo, voda sega do kolen




V Splitu je ruvalo drevesa in poplavljalo. Zaradi vremenskih razmer je bilo poškodovanih najmanj 15 avtomobilov, gasilci so opravili okoli 10 nujnih intervencij. V večini primerov je šlo za odstranjevanje podrtih dreves. Poplavilo je tudi promenade v Omišu, Vodicah in Splitu. Škoda je nastala tudi na privezanih plovilih v pristaniščih. 

Korčulo zajelo močno deževje

Objavili so tudi fotografije izruvanih dreves na Korčuli zaradi orkanskih sunkov južnega vetra. Ponekod je začelo deževati že v ponedeljek. V Veli Luki na otoku Korčula so v zadnjih 24 urah namerili 222 litrov dežja na kvadratni meter, kar pomeni, da je v enem dnevu padlo dvakrat več dežja, kot je mesečno povprečje

Neprijetno deževje in ekstremni veter pa sta zajela tudi Istro. Močan dež z orkanskim vetrom je kosil po vsem polotoku, še posebej na jugu. Največ posledic so občutili prebivalci Pulja, Medulina in Vodnjana, poroča 24sata.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije