SIBIRSKI MRAZ

VIDEO: Deklici (5) pobegnili iz vrtca

Hoteli sta presenetiti starše.
Fotografija: Izkoristili sta trenutek nepazljivosti. FOTO: Youtube, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Izkoristili sta trenutek nepazljivosti. FOTO: Youtube, posnetek zaslona

Dve petletnici, ki sta na najhladnejši dan v letu odšli iz vrtca v eni izmed sibirski vasi, so na vso srečo našli in okrevata. Deklici sta želeli presenetiti starše doma, a sta se odločili svojo idejo uresničiti na enega izmed najhladnejših dni v letu. Temperatura se je namreč spustila do –45 °C. Na srečo sta preživeli, čeprav sta utrpeli ozebline in se podhladili, piše BBC.

Ko sta zapuščali vrtec, ju je ujela nadzorna kamera. Ena od njiju ni imela niti rokavic, je pa v roki držala svojo najljubšo igračo. Še vedno je v bolnišnici Jakutsko, ker ima ozebline na treh prstih. Njena mati Evdokia Kutukova je za ruske medije povedala: »Ozebline so res hude. Še vedno joče. Obe dekleti sta še vedno v šoku zaradi vsega.« Kutukova je opazila, da je njena hči Lena izginila, ko je prišla v vrtec v vasi Namci. Opozorila je zaposlene, potem pa še opazila, da je izginila tudi najboljša prijateljica hčerke. Njeni starši niso vedeli, kje je.



Kmalu je poklical Lenin dedek ter obvestil mamo, da je otrok pravkar prišel domov objokan in prezebel. Druga deklica se je izgubila na poti domov, saj podeželske ceste niso bile najbolje osvetljene. Našli so jo uro kasneje, ko se je zaradi mraza zatekla v bližnjo hišo. »Bogu hvala, da se je spomnila vstopiti v hišo. Še sreča, saj zato ni utrpela ozeblin,« še pravi Kutukova. 

Sledi preiskava, kako se je to sploh lahko zgodilo ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije