SLONJA JEZA

VIDEO: Čreda besnih slonov se je spravila nad avta in ju počistila s ceste

Najprej so bili trije, na koncu pa že osem slonov.
Fotografija: Avta sta razjezila čredo slonov z mladiči. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Avta sta razjezila čredo slonov z mladiči. FOTO: Youtube

Horda razjarjenih azijskih slonov je v indijskem narodnem parku Jima Corbetta napadla avtomobila, ki sta se tisti trenutek znašla na cesti, ter se z njima poigrala, kot da sta igrači.
 
Najprej je na cesto pridirjal ogromen samec, ki mu je sledil mladič, za njim pa še en nekoliko manjši slon. Odrasli živali sta poskušali s ceste zriniti oba avta, najprej enega, pri drugem pa jima je skoraj uspelo, da bi ga prevrnila, ko so začeli v avtu močno hupati. Mogoče je to nekoliko prestrašilo orjake – medtem se je prvotnim trem pridružilo še pet živali –, da so se naenkrat umirili in opustili svoj prvotni načrt.

Oglejte si video:



Azijski sloni so sicer zelo inteligentne živali z zelo razvitim družinskim čutom. So ogrožena živalska vrsta, ki jim krčenje gozdov zmanjšuje življenjski prostor in ga vedno bolj bliža civilizaciji. Tako vse pogosteje prihaja do neprijetnih srečanj med živalmi in ljudmi povsod, kjer še živijo, ne samo v severni Indiji. V omenjenem narodnem parku sicer še živijo v divjini, je pa park priljubljen turistični cilj in ceste, ki turistom prihranijo pot do divjine, prečkajo slonje poti. Če avtov ni, sloni zadovoljno korakajo po njih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije