VIETNAM

V ŽIVO: zgodovinsko srečanje Trumpa in Kim Džong Una

Ameriški predsednik vztraja, da bi Severna Koreja lahko postala gospodarska sila.
Fotografija: Pred uradnim srečanjem Donalda Trumpa in Kim Džong Una sta v Vietnam pripotovala njuna dvojnika, Avstralec Hovard X (levo) in Američan Russel White. FOTO: Jorge Silva, Reuters
Odpri galerijo
Pred uradnim srečanjem Donalda Trumpa in Kim Džong Una sta v Vietnam pripotovala njuna dvojnika, Avstralec Hovard X (levo) in Američan Russel White. FOTO: Jorge Silva, Reuters

V vietnamskem Hanoju se bo danes začel dolgo pričakovani drugi vrh ameriškega predsednika Donalda Trumpa in severnokorejskega voditelja Kim Džong Una. Po napovedih bosta voditelja nadaljevala pogovore o denuklearizaciji Korejskega polotoka, mogoče pa je tudi, da bosta uradno razglasila konec korejske vojne.

Ameriški predsednik upa, da bo mladega severnokorejskega diktatorja prepričal, da se odreče svojemu jedrskemu programu. Na drugi strani Kim vztraja, da se bo Severna Koreja razorožila samo, če se bo denukleariziral celoten Korejski polotok.

Trump vztraja, da bi Severna Koreja lahko postala gospodarska sila.

Dogajanja iz Viatnama lahko spremljate v živo:


To je njun drugi vrh, prvič sta se srečala junija lani v Singapurju, kar je bilo sploh prvo srečanje aktualnih voditeljev sprtih držav.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije