V ZDA udaril še tornado

Močan veter odkrival strehe, ruval drevesa in prevračal vozila. V Arkansasu virus seje smrt, iz tedna v teden več brezposelnih.
Fotografija:
Odpri galerijo

Kakor da ne bi novi koronavirus med Američani povzročil že dovolj velikega preplaha in negotovosti, je narava še enkrat pokazala izjemno premoč.

V Arkansasu se je namreč neusmiljeno razdivjal tornado in povzročil veliko materialne škode, prebivalcev pa zaradi policijske ure, uvedene v sklopu varnostnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa, k sreči na ulicah ni bilo, prav tako so bili zaprti vsi uradi in prodajalne. A so nedvomno s strahom spremljali divjanje na ulicah, uničeni pa so tudi številni domovi, ki so ostali brez strehe. V številnih predelih mesta je tornado povzročil pravo razdejanje, avtomobili so prevrnjeni, drevesa izruvana, električni drogovi ponekod poškodovani; najhuje je bilo v mestu Jonesboro, kjer je tornado prinesel tudi točo v velikosti jajc in močan veter, dele streh pa je nosilo tudi šest kilometrov visoko, so pozneje poročali.

Škodo in posledice še ocenjujejo, človeških žrtev pa za zdaj ni, so si oddahnili. V Arkansasu se iz dneva v dan povečuje tudi število žrtev novega koronavirusa, smrtnih je bilo včeraj do 14. ure pet, bolezen pa je že hudo udarila po gospodarstvu, saj je vse več brezposelnih: v Arkansasu so do konca minulega tedna prešteli kar 30.000 novih iskalcev zaposlitve, še teden prej jih je bilo več kot trikrat manj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije