VELIKA BRITANIJA

V rezidenci bosta živela na koruzi

Boris Johnson se bo vselil z zunajzakonsko partnerico. Carrie Symonds mu je pomagala pri županski kampanji.
Fotografija: Po zaslugi Carrie je mnogo bolj previden pri izjavah. FOTOGRAFIJI: Reuters
Odpri galerijo
Po zaslugi Carrie je mnogo bolj previden pri izjavah. FOTOGRAFIJI: Reuters

LONDON – Na slovitem naslovu Downing st. 10 se obetajo velike spremembe, pa ne le politične. V rezidenco premierja se namreč prvič v zgodovini seli neporočeni par.

Boris Johnson je potrdil, da je z njim kovčke pripravila tudi izbranka Carrie Symonds, tudi sama v vplivnih političnih vodah: zaposlena je kot višja svetovalka pri konservativni dobrodelni organizaciji Oceana, kjer se zavzema za reševanje najbolj perečih okoljevarstvenih vprašanj, kot je čezmerni ribolov.

Britanski mediji so vse od burne izvolitve 55-letnega Johnsona na najvišji politični položaj v državi ugibali, ali se bo v rezidenco preselil sam ali se mu bo pridružila tudi 24 let mlajša partnerica, a kot kaže, a se tudi v konservativnih krogih radi opirajo na praktične novodobne rešitve. Symondsovo, hčer soustanovitelja časnika Independent, je spoznal leta 2012, ko je ona dejavno sodelovala pri njegovi županski volilni kampanji, iskrica pa naj bi preskočila šele pred letom dni. Symondsova naj bi mu pomagala do primernejšega ugleda in ga naučila, katere izjave je bolje zadržati zase in si tako ohraniti dostojanstvo v javnosti.

Kar nekaj prahu je namreč dvignil Johnson v preteklosti, ko je razpredal o svojem uživanju marihuane med študijskimi leti in okušanju kokaina, veliko jeze pa je povzročil tudi v cerkvenih krogih, ko je pojasnjeval, da vera ni del njegovega vsakdanjika.

Da je selitev na Downing st. 10 še bolj sočna za tabloide, je premier še vedno poročen z Marino Wheeler, s katero ima štiri otroke in s katero sta se lani uradno razšla po četrt stoletja zakona. No, Marine na elitni naslov ne bo, tam bo očitno Carrie, pa tudi Larry, maček oziroma glavni lovilec miši v rezidenci, ki tam kraljuje že osem let in bo ostal tudi v novi družbi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije