ASTEROID

V petek prihaja grožnja z neba? Teoretiki zarot: Prikrivajo nam

Če bi trčil z Zemljo, bi to povzročilo nuklearno zimo, ki bi človeštvo pripeljala na rob izumrtja.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Images

Teoretiki zarot ameriško Naso obtožujejo, da prikriva podatke o asteroidu, ki naj bi s sto tisoč kilometri na uro drvel proti Zemlji in nas dosegel ta petek. Nekateri celo pišejo, da na našem planetu preživljamo zadnje dneve.

Asteroid se imenuje 2002 NT7 in je ena prvih vesoljskih skal, ki so jo označili z impact risk positive (trčenje ni izključeno, op. p.). Če govorimo v razmerjih, je po takratnih izračunih kazalo, da je 28-krat večja verjetnost, da ta asteroid pade na Zemljo, kot za zadetek glavnega dobitka na loteriji.

Nasa je, tako The Daily Star, že leta 2002 objavila, da omenjeni asteroid leti proti našemu planetu, in informacijo o možnosti trka. Štiri dni kasneje so v javnost dali nove informacije: ponovna preračunavanja naj bi pokazala, da smo na varnem in da trka ne bo. Teoretike zarot je to podkurilo in vztrajajo, da Nasa poskuša prihajajočo nevarnost prikriti.

Zdaj pa nazaj k dejstvom: asteroid 2002 NT7 je Zemljo že obšel, menda okoli 13. januarja. Nevarnost, da bi trčil z njo, za zdaj ni več (njegov naslednji mimohod se pričakuje februarja 2060, našega srečanja z njim pa še ne morejo čisto izključiti). Če pa bi taka gmota zadela naš modri planet, bi to povzročilo nuklearno zimo, kar bi človeštvo pahnilo na rob preživetja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije