SPANJE

FOTO: V omari našli spečega medveda

V zimski vrt je prišel skozi odklenjena vrata. Za njim so se nato zaklenila in ga ujela.
Fotografija: Medveda so morali uspavati.
Odpri galerijo
Medveda so morali uspavati.

HELENA – V ameriški zvezni državi Montana so domačini vajeni živeti v sožitju z divjimi zvermi in ne zgodi se redko, da jih opazijo nedaleč od svojih domov, ko kopljejo po smetnjakih in iščejo hrano, kljub temu pa je bila neka družina nemalo presenečena, ko je kosmatinca našla v omari svojega doma.
Razbijanje ga je utrudilo, pa je zadremal. FOTOGRAFIJI: REUTERS
Razbijanje ga je utrudilo, pa je zadremal. FOTOGRAFIJI: REUTERS

Pred dnevi jih je navsezgodaj prebudil hrup in izkazalo se je, da je medved nekako odprl vrata zimskega vrta, ko je vstopil, pa so se ta nenadoma zaprla in zaklenila in ostal je ujet v prostoru. Ujetništva se je sprva prestrašil in se na vse pretege trudil, da bi se rešil. Razbijal je, tolkel po vratih in razmetaval reči, a kmalu se je utrudil, splezal na polico bližnje omare in zadremal.

Prestrašena družina, ki jo je zbudilo medvedovo razbijanje, je poklicala policijo ter gozdne čuvaje. Prvi so na prizorišče prišli policisti in eden je potrkal na steklena vrata zimskega vrta, to pa ni medveda niti malo ganilo.

»Počasi se je pretegnil, zazehal in nezainteresirano pogledal proti vratom. S kolegi nam je le uspelo odkleniti vrata in na stežaj smo jih odprli v upanju, da bo medo skočil na tla ter odšel, a se to ni zgodilo,« je pozneje pripovedoval policist.


Storili so vse, kar so z varnostne razdalje lahko, a ko nič ni kazalo, da se bo medved premaknil, so morali na pomoč priskočiti gozdni čuvaji ter ga uspavati, da so ga lahko varno odpeljali nazaj v divjino, policisti pa občanom svetujejo, naj zaklepajo vrata, saj se lahko v nasprotnem primeru kaj hitro zgodi, da bodo naslednjič oni tisti, ki jih bo obiskal medved. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije