ŠTIRJE OSLEPELI NA ENO OKO

V nemirih v Kataloniji ta teden poškodovanih 579 ljudi, policist v kritičnem stanju

Skupno so v bolnišnično oskrbo sprejeli 14 ljudi, ki so bili poškodovani med nočnimi protesti.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

BARCELONA – Zaradi nemirov, ki so ta teden v Kataloniji izbruhnili po obsodbi devetih katalonskih voditeljev zaradi vstajništva in zlorabe javnih sredstev, je zdravstveno oskrbo potrebovalo 579 ljudi, je sporočila katalonska ministrica za zdravje Alba Verges, poroča katalonska tiskovna agencija Catalan News. Štirje so oslepeli na eno oko.

Skupno so v bolnišnično oskrbo sprejeli 14 ljudi, ki so bili poškodovani med nočnimi protesti. Eden od teh je policist, ki je še vedno v kritičnem stanju.
 

Krivi gumijasti naboji?


Stanje ženske, ki je bila v kritičnem stanju zaradi hude poškodbe možganov, se je izboljšalo, a je še vedno resno.

Ministrica za zdravje je o delno oslepljenih dejala, da je nemogoče dokazati, da se je to zgodilo zaradi gumijastih nabojev, ki so jih izstrelili policisti, a dodala, da je »jasno, kaj se v teh dneh dogaja«. Prav tako je obsodila uporabo takih represivnih sredstev, saj da jih je katalonski parlament prepovedal. »Mislim, da jih ne bi smeli več uporabljati, želimo policijo 21. stoletja,« je še dodala.
 

Zanetili požar


V soboto zvečer je bilo v Barceloni razmeroma mirno, z nekaj izjemami. Skupina mladih protestnikov je zanetila požar blizu sedeža policije v Barceloni, nato pa so jih policisti razgnali s solzivcem. Požare so zanetili tudi na trgu Plaza de Catalunya blizu priljubljene ulice Rambla, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Regionalna policija, ki je vso noč prečesavala mesto, je prek twitterja sporočila prebivalcem, naj ne hodijo v središče mesta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije