USODNI SPODRSLJAJ?

Ups, kakšen kiks hrvaške predsednice (VIDEO)

Zorana Milanovića na televizijsko soočenje ni bilo.
Fotografija: Kolinda Grabar Kitarovič je v prvem krogu zaostala za tekmecem Zoranom Milanovićem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kolinda Grabar Kitarovič je v prvem krogu zaostala za tekmecem Zoranom Milanovićem. FOTO: Reuters

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je imela v oddaji na televiziji N1 vso pozornost gledalcev samo zase, saj se njen tekmec, nekdanji hrvaški premier Zoran Milanović na soočenju ni pojavil. Morda je ravno odsotnost tekmeca toliko zmedla hrvaško predsednico, da si je privoščila spodrsljaj, ki pa jo utegne stati kar nekaj glasov.

Grabar Kitarovićeva je namreč pozvala volivce, naj v drugem krogu predsedniških volitev 5. januarja na glasovnici obkrožijo številko ena. Pod to številko pa je naveden njen tekmec. »Dragi volivci, pozivam vas, da pridete na volitve 5. januarja in daste glas za Hrvaško, ki bo nadaljevala proces rasti in razvoja, za Hrvaško, ki zna in zmore bolje. Za Hrvaško, ki je ponosna na svoje vrednote, ki nima manjvrednostnega kompleksa v svetu, temveč je enakopraven sogovornik. Pozivam vas, da na glasovnici obkrožite številko ena,«je dejala hrvaška predsednica.

V prvem krogu slavil Milanović

Na glasovnici za drugi krog volitev pa bo pod številko ena Zoran Milanović. V skladu z volilnim zakonom namreč vrstni red na glasovnici za drugi krog določa število glasov v prvem krogu. Pred tednom dni je Milanović dobil 29,5 odstotka podpore, Grabar Kitarovićeva pa 26,7 odstotka.

Soočenja bi se moral udeležiti tudi Milanović, vendar ni prišel, so pa njegovi kolegi iz socialdemokratske stranke (SDP) takoj opazili spodrsljaj predsednice in se nanj odzvali na družbenih omrežjih. Nekateri so posmehljivo zapisali, da se Milanoviću – ta sicer še ni pojasnil, zakaj ga na soočenje ni bilo – sploh ni bilo treba pojaviti, pa je že porazil svojo tekmico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije