PREPIS LASTNIŠTVA AVTOMOBILA

Upokojenki Darinki država naprtila ogromen dolg, čeprav ni kriva

Sodišča ni zanimalo, da je bil avto prodan.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Fiat
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Fiat

BEOGRAD – Davnega leta 1983 je Darinka Krstić znancu prodala svojega fička, a avta niso prepisali nanj. Prav zaradi tega ima zdaj ogromne težave, predvsem pa velike dolgove, ki jih do smrti verjetno ne bo poplačala.

Darinkinemu znancu, ki je kupil vozilo, je pred 36 leti nekdo v baru vzel ključe in se odpeljal s fičkom ter povzročil nesrečo, v kateri je ena oseba umrla. Za to je Darinka izvedela 15 let kasneje, ko je prejela tožbo od zavarovalnice, saj je bila v času nesreče lastnica še vedno ona. Naložili so ji plačilo slabih 500 evrov kazni in sodne stroške 1250 evrov. Poravnala je sodne stroške, preostalega pa ne. Obresti so tekle in danes od nje terjajo še okoli 8500 evrov z obrestmi. Doslej so ji 2500 evrov že odtegnili od njene nizke pokojnine.

Moški, ki je nesrečo povzročil, je bil na sodišču obsojen, sodišče pa je odločilo še, da mora biti denarno kaznovan tudi lastnik vozila. Ker uradno primopredaja ni bila potrjena, je lastnica seveda ostala Darinka. Moški je sicer na sodišču potrdil, da ji je dal denar, ona pa njemu vozilo in ključ, a sodnika to ni omehčalo, zaradi česar bo Darinka očitno do konca življenja siromakinja, poroča Blic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije