STRELJANJE

Umrla še druga žrtev napada na centru za socialno delo

Pravnik (35) je podlegel poškodbam.
Fotografija: CSD Đakovo. FOTO: Google Street View
Odpri galerijo
CSD Đakovo. FOTO: Google Street View

OSIJEK – V osiješki bolnišnici je danes umrl 35-letni pravnik, ki ga je pred desetimi dnevi v prostorih centra za socialno delo v Đakovu ustrelil 61-letni moški. Napadalec je ustrelil tudi njegovo 50-letno kolegico, socialno delavko, ki je umrla na kraju dogodka. Osumljenec Andrija Drežnjak je v priporu.

Kljub intenzivnemu zdravljenju je 35-letnik danes podlegel poškodbam, so sporočili iz kliničnega centra v Osijeku. Bil je huje ranjen, saj ga je napadalec ustrelil v glavo. Storilec je po napadu pobegnil, a so ga policisti nekaj ur po zločinu prijeli nedaleč od Đakova.

Napadalec hotel pobegniti v BiH

Ko so ga prijeli, so mu ob pištoli zasegli tudi potni list in približno 10.000 kun (1.350 evrov) gotovine. Nameraval naj bi namreč pobegniti v sosednjo Bosno in Hercegovino. Osumljenec ima poleg hrvaškega državljanstva tudi državljanstvo BiH.

Hrvaški mediji so poročali, da se je Drežnjak pred časom zdravil v psihiatrični ustanovi in da gre za agresivno osebo, ki je pogosto pod vplivom alkohola.

Po umoru socialne delavke so začasno odstavili šefa policije v Đakovu in pristojnega policista zaradi napak ter suma hude kršitve službene dolžnosti. Postopek so uvedli še proti dvema policistoma iz Đakova. Umorjena naj bi dva meseca pred napadom uradno opozorila policijo, da se osumljeni umora vede vse bolj nasilno in da si namerava priskrbeti pištolo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije