NAPORNI TURISTI

Turiste bodo nagnali z Nove Zelandije

Britanska družina naj bi težave povzročala že na letalu. Kjer koli se pojavijo, poročajo o tatvinah in smetenju.
Fotografija: Družino so dodobra spoznali tudi novozelandski policisti. FOTOGRAFIJI: Facebook
Odpri galerijo
Družino so dodobra spoznali tudi novozelandski policisti. FOTOGRAFIJI: Facebook

WELLINGTON – Na Novi Zelandiji je za januarsko ogorčenje javnosti poskrbela 12-članska družina turistov iz Velike Britanije, ki se je v različnih krajih zapletla v besedne in druge spore z domačini. Pravzaprav so se težave začele, še preden so 11. januarja stopili na tla po poletu – na letalu naj bi povzročali težave, dan zatem niso želeli plačati storitve, računa, grozili so ženski na plaži, med bivanjem na plaži pa so jih domačini posneli (ter objavili na družabnih omrežjih), kako za seboj puščajo odpadke in se zapletajo v verbalne spore z domačini.
Družino so dodobra spoznali tudi novozelandski policisti. FOTOGRAFIJI: Facebook
Družino so dodobra spoznali tudi novozelandski policisti. FOTOGRAFIJI: Facebook

Domačini in novozelandski novinarji naj bi začeli kar z vozili spremljati turistično potovanje družine, za katero domnevajo, da je iz Liverpoola. Njene člane so vmes obtožili tudi za kraje po trgovinah, v katerih je zmanjkalo marsikaj: od pločevink energijske pijače, prek sončnih očal pa vse do božičnega drevesca. Iz hotelov je zmanjkal jedilni pribor, ostale so le smeti.

Michael Feyen, župan manjšega mesta Levin, je prebivalcem zaradi obiska britanske družine svetoval, naj odprejo oči, da jim ne bodo »kradli po trgovinah in metali smeti vsepovsod«. Prejšnje družinske kraje so v več trgovinah zabeležile varnostne kamere, nekateri člani družine naj bi dejanje celo priznali.


Pritoževali so se tudi turisti: »Nismo Irci, nismo niti Romi. Smo državljani Anglije. Gre za velik nesporazum,« je medijem pojasnjeval John Johnson. Njegova družina je vmes že dobila obvestilo o deportaciji iz države, na katero se lahko pritožijo v štirih tednih; zatem jih bodo nagnali, če ne bodo odšli sami. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije