NENAVADNO

Trump za več vode pri splakovanju stranišč

Donald Trump meni, da bi morali Američanom dovoliti, da za splakovanje straniščnih školjk naenkrat porabijo več kot šest litrov vode, kot to sedaj določa zvezni zakon.
Fotografija: FOTO: Kevin Lamarque, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Kevin Lamarque, Reuters

Donaldu Trumpu se zdi, da so regulacije glede vode pretirane in ljudje zaradi tega porabijo več vode, kot bi jo sicer. »Ljudje splakujejo stranišče po 10-krat ali 15-krat, namesto da bi ga le enkrat,« je poslovnežem v Beli hiši na sestanku o okoljskih regulacijah ameriške agencije za zaščito okolja razlagal predsednik ZDA. Zagotovil jim je, da je agenciji že dal dal predloge, kako naj uredi zadeve in jih resno obravnava.

Ni znano, ali je predsednik govoril iz lastnih izkušenj, koliko vode je treba za pravšnji sunek po veliki potrebi, da nič ne ostane na površju. Pritoževal se je tudi nad tem, da imajo ponekod v ameriških stavbah slab pritisk v prhah in pipah, zaradi česar naj bi prav tako porabili več vode, kot bi to bilo z močnejšim curkom.

V ZDA so leta 1992 sprejeli zakon, ki določa, da se sme za splakovanje stranišč naenkrat porabiti le do šest litrov vode. Za večje stanovanjske stavbe je to začelo veljati leta 1994, od leta 1997 pa tudi za poslovne stavbe. Do takrat so bile straniščne školjke v ZDA dobesedno poplavljene do roba, zaradi česar moško uriniranje stoje ni bilo priporočljivo. »Greš v novo stavbo in imajo nove standarde, tako da praktično ni več vode, da bi si umil roke. Potem pustiš pipo odprto in traja dlje, da se umiješ. Na koncu porabiš več vode. Saj je dovolj vode. Pada dol. Temu se reče dež,« je še dejal Trump, ki je sicer hkrati priznal, da ponekod v ZDA morda res nimajo dovolj vode.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije