REŠEVALNA AKCIJA

Triletnik dva dneva sam preživel v gozdu

Malček pravi, da mu je družbo delal medved. V reševalni akciji je sodelovalo na stotine ljudi.
Fotografija: Deček trdi, da je dva dneva preživel v družbi medveda. FOTOGRAFIJI: FB
Odpri galerijo
Deček trdi, da je dva dneva preživel v družbi medveda. FOTOGRAFIJI: FB

RALEIGH – V gozdovih Severne Karoline so po dveh dnevih iskanja končno izsledili izgubljenega otroka. Casey Hathaway je bil na obisku pri prababici v družbi dveh drugih otrok. Malčki so se igrali na dvorišču hiše, ko je v torek triletnik brez nadzora odkorakal v gozd. Ko je prababica ugotovila, da je izginil, se je za njim že izgubila vsakršna sled.
Odnesel jo je zgolj z nekaj urezninami.
Odnesel jo je zgolj z nekaj urezninami.

V obsežni iskalni akciji, ki je odjeknila po celotnih Združenih državah, je sodelovalo na stotine ljudi. Otroka so iskali z droni, helikopterji in sledilnimi psi, a ga nikakor niso mogli najti. Povrhu se je vreme slabšalo, temperature so se spustile pod ledišče, čez dan pa je močno deževalo, zato so se bali, da je malček umrl.
Deček trdi, da je dva dneva preživel v družbi medveda. FOTOGRAFIJI: FB
Deček trdi, da je dva dneva preživel v družbi medveda. FOTOGRAFIJI: FB

Skupini prostovoljcev, ki so iskali Caseyja, se je pridružila tudi Lisa Frake. V četrtek zvečer se je po celodnevnem iskanju vrnila domov in odšla s svojimi psi na sprehod. V neposredni bližini svojega doma je slišala otroški jok. Pse je odpeljala domov in poklicala reševalca. Otroka so našli ujetega v trnastem grmovju, ni bilo videti, da bi bil resneje ranjen.


»Lahko sem videl, da ga močno zebe,« se spominja reševalec Shane Grier. »Takoj ko sva prišla v reševalno vozilo, sem ga začel ogrevati. Bolj mu je bilo toplo, bolje se je počutil.« V lokalni bolnišnici so oskrbeli njegove ureznine in modrice. »Chasey je zdrav, smeji se in govori. Pravi, da se je dva dneva družil z medvedom.« Ali je to res, ne bomo nikoli izvedeli, je pa malček velik ljubitelj risanke Maša in medved. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije