STUART BEE

Tri dni na premcu čakal pomoč

Ladja se je prevrnila, tokovi so jo odnesli v ocean. Stuart Bee je kljub izčrpanosti odplaval k odrešiteljem.
Fotografija: Nepoškodovan in poln energije je 62-letnik splezal na tovorno ladjo.
Odpri galerijo
Nepoškodovan in poln energije je 62-letnik splezal na tovorno ladjo.

Rešile so ga izkušnje in neverjetna trdoživost, poročajo ameriški mediji o skorajda čudežnem preživetju 62-letnika, ki je iz domače luke Cape Marina v Port Canaveralu izplul v petek, a se ni vrnil.
Takole je vztrajal. FOTOgrafiji: Twitter
Takole je vztrajal. FOTOgrafiji: Twitter

Kot se je izkazalo, je Stuarta Beeja med vrnitvijo domov desetmetrska barka pustila na cedilu, poročajo s Floride. Natančen vzrok nesreče še ni znan, a zaradi mehanske poškodbe je začela voda vdirati v plovilo in Beeju rešitve tako rekoč ni bilo. Barka se je prevrnila, njenemu kapitanu pa se je k sreči uspelo oprijeti premca in tam ostati skoraj tri dni in tri noči!

Bee, ki je vedno plul sam, a se je vsakokrat vrnil pred mrakom, da ne bi povzročal skrbi domačim, je kljuboval mrzlemu morju, vetru in vsem neživljenjskim razmeram, bolečine in strahu pa zaradi otopelosti skorajda ni čutil, je pripovedoval pozneje, ko so ga 140 kilometrov od domačega kraja opazili s tovorne ladje in sprožili reševalno akcijo. Njegovi domači so namreč v soboto zjutraj, ko se še vedno ni vrnil v varen pristan, obvestili obalno stražo, ta pa vsa plovila ob obali Floride.


Ko je Bee zagledal svoje rešitelje, se je v njegovo telo v hipu vrnilo življenje, pripoveduje 62-letnik, ki je brez omahovanja ob pogledu na reševalni obroč zapustil premec in zaplaval proti rdečemu upanju. Na ladjo, kjer so ga pričakali s toplimi odejami in prvo pomočjo, pa je energično splezal kar sam, kakor da bi bil v vodi le nekaj minut, ne pa dni. Kot kaže, je kalvarijo preživel brez kakršnih koli zdravstvenih posledic, kaj je šlo po zlu na njegovi barki, pa še ni znano. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije