POSLANSKI PRESTOPI

SMC na udaru: Kot branjevke na tržnici

Levi pol politike išče alternativo Janševi vladi.
Fotografija: Opozicija želi nanovo premešati razmerja v poslanskih vrstah. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Opozicija želi nanovo premešati razmerja v poslanskih vrstah. FOTO: Leon Vidic, Delo

»Očitno bi lahko bil današnji dan slovenskega športa tudi priložnost za nove sanjske prestopne ponudbe,« se je na twitterju oglasila poslanka SMC Monika Gregorčič in dodala povedni ključnik #kotbranjevkenatržnici. »V prihodnjih dneh bodo napadi vse močnejši,« pa je komentiral njen strankarski kolega Gregor Perič.



Pred štirimi meseci je iz vrst SMC v SD prestopil poslanec Gregor Židan. Tedaj se je glasno govorilo, da je za prestop prejel sanjsko ponudbo, kar je sam zanikal. Že tedaj so poznavalci napovedovali vročo politično jesen, kot kaže, pa se niso ušteli. Vse glasneje se omenja, da opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB iščejo alternativo vladi Janeza Janše, med imeni novega morebitnega mandatarja se omenja predsednik državnega zbora Igor Zorčič, ki prav tako prihaja iz vrst SMC. Tudi sicer naj bi bili poslanci stranke, ki jo je ustanovil Miro Cerar, z njo prepričljivo zmagal na volitvah leta 2014, pred zadnjimi volitvami pa je njeno vodenje prevzel minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, v zadnjem času poleg poslancev Desusa tarča različnih ponudb za prestope, ki bi zamajali Janševo vlado.
 
Preberite tudi:

Bo koalicija ostala še brez dveh glasov?



Poslanec SMC Branislav Rajić je potrdil, da je v pogovorih s predstavniki levosredinskih strank prejel tudi ponudbe za prestop v levi tabor, a se mu ne zdijo realne, zato o njih zdaj ne razmišlja. Kot je še dejal, so bili vsi »predmet nekega tipanja. To je normalno. To so politični poskusi, da se doseže več, kot v tem trenutku imaš,« je ocenil. Konkretnih informacij o tem, da bi kakšno ponudbo dobil še kdo drug od poslancev SMC, Rajić nima. Tudi sam je govorice o predsedniku državnega zbora Zorčiču kot morebitnem kandidatu za mandatarja označil za »neresnična natolcevanja«.

Počivalšek: Situacija v SMC stabilna

Počivalšek pa je ob robu obiska v Šoštanju komentiral tudi razmere v SMC. »Naša situacija v SMC je stabilna, mi smo stabilen člen vlade,« je zagotovil in spomnil, da se SMC pripravlja na programski kongres. »Na njem bomo naredili vse, kar smo si zastavili za nalogo, in to stranko bomo skupaj z vlado pripeljali do rednih volitev. Če pa ima kdo kakšne druge želje, bo pa moral to narediti na drugačen način. Seveda bodo odločitve o tem, kaj bomo mi počeli, sprejemali člani SMC, ne pa uredniki v nekaterih medijih,« je še dodal v izjavi za medije.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije