Tako boste za vikend najlažje prišli čez hrvaško mejo

Odslej na voljo spletni obrazec.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Od četrtka je na spletni strani hrvaškega ministrstva za turizem na voljo spletni obrazec, ki ga lahko izpolnijo gostje na poti v njihovo državo. Kot so zapisali, so spletno stran vzpostavili, da bi povečali učinkovitost prehoda meje in svoje goste seznanili z epidemiološkimi ukrepi, ki veljajo na Hrvaškem.

V obrazcu morate navesti osebne podatke, razlog potovanja, predviden datum prihoda in odhoda ter telefonsko številko. Odgovoriti je potrebno tudi na naslednja vprašanja:
  • Ali ste preboleli covid 19?
  • Ali ste v zadnjih 14 dneh potovali v tujino?
  • Ali vam je bila v vaši državi odrejena samoizolacija oziroma karantena?
  • Ali ste v stiku z osebo, ki je prebolela covid 19?

Obrazec je za zdaj na voljo le v hrvaščini in angleščini. FOTO: posnetek zaslona
Obrazec je za zdaj na voljo le v hrvaščini in angleščini. FOTO: posnetek zaslona

Kot pojasnjujejo na turističnem ministrstvu, je obrazec za zdaj na voljo le v hrvaškem in angleškem jeziku, a dodajajo, da se bo to kmalu spremenilo, saj bodo med drugim dodali še nemški, slovenski, madžarski, poljski ter slovaški jezik.

Če spletnega obrazca ne boste izpolnili, boste na zgoraj navedena vprašanja morali odgovoriti na meji. Prav tako bo tam treba navesti vse podatke.

Na hrvaškem ministrstvu za turizem preverjamo, koliko Slovencev je obrazec že izpolnilo ter ali razmišljajo o tem, da bi za tiste, ki podatke izpolnili na spletu, uvedli ločeno vrsto na meji. Na njihove odgovore še čakamo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije