OBLETNICA

Tajski dečki po letu dni obiskali jamo, v kateri so bili ujeti

Objavljeno 24. junij 2019 14.51 | Posodobljeno 24. junij 2019 15.04 | Piše: N. K.

Mnoge zdaj ljudje prepoznajo.

Rešeni tajski dečki. FOTO: Twitter
PONG PHA – Dvanajst tajskih dečkov in njihov trener so obiskali jamo Tham Luang, kjer so bili pred letom dni ujeti več kot 14 dni. Dogodek so danes obeležili z budistično molitvijo pred muzejem, ki so ga uredili pred jamo. Kasneje so spregovorili o svojih sanjah in pričakovanjih.

V nedeljo je minilo leto dni, ko so zaradi naraščajoče vode mladi člani nogometne ekipe in njihov trener ostali ujeti v jami, kamor so se zatekli. Minilo je devet dni, da so jih našli in še nadaljnjih osem, da so jih rešili.

Devet članov mladinskega nogometnega kluba je zabeležilo obletnico tudi v nedeljo, ko so se udeležili dobrodelnega športnega dogodka, na katerem so zbirali sredstva, s katerimi bi izboljšali varnostne razmere v jami, poroča portal DW.

Tajski dečki in trener so danes spregovorili o svojem življenju po čudežni rešitvi. »Moje življenje se je zelo spremenilo. Sedaj nas ogromno ljudi prepoznava,« je dejal najmlajši, 12-letni Chanin Vibulrungrueng. Nekateri so izrazili željo, da bi radi postali profesionalni nogometaši, drugi pa da bodo postali del tajske mornarice, tako kot potapljači, ki so jih rešili.
Deli s prijatelji