TAJFUN

Tajfun z domov pregnal sedem milijonov ljudi

Japonsko stresel potres, nato jo je zadel še tajfun. Po plazovih in hudih poplavah preštevajo mrtve.
Fotografija:
Odpri galerijo

TOKIO – Japonski minuli konec tedna narava ni prizanašala. Potem ko so se prebivalci te otoške dežele več dni pripravljali na prihod tajfuna Hagibis, najmočnejšega v zadnjih šestih desetletjih, jih je presenetil še potres z magnitudo 5,3. Potres z žariščem globoko pod gladino Pacifika k sreči ni povzročil večje škode, je pa domove zaradi tajfuna ter poplav in plazov, ki so mu sledili, moralo zapustiti več kot sedem milijonov ljudi. Najprej je dosegel južno obalo japonskega otoka Honšu in povzročil pravo opustošenje.
...
...

»Bodite pripravljeni na dež, kot ga še niste videli, in storite vse, kar je v vaši moči, da si rešite življenje,« je pred tropskim neurjem svaril japonski meteorolog Jasuši Kadžihara. Nevihta je zahtevala najmanj 19 življenj. Prvi je umrl voznik osebnega avtomobila, ki mu je med vožnjo močan veter prevrnil avto. Dom je moral zapustiti 93-letnik, ki mu je hišo močno poškodoval že eden prejšnjih tajfunov.


»Tisti prej mi je odtrgal streho in dež mi je hišo poplavil. Odšel sem, ker v njej nisem mogel več živeti in zelo me skrbi, ali bo sploh še kaj ostalo od mojega doma, ko nevihta mine,« je dejal možak, njegov rojak, star 77 let, pa je za lokalne medije povedal, da tako hude tropske nevihte, kot je Hagibis, v vsem svojem življenju še ni videl.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije