UNIČUJOČI POŽARI

Srce parajoči prizori iz Avstralije: živali nemočne, 480 milijonov jih je že umrlo (VIDEO)

V Avstraliji se kljub rahlemu dežju nadaljuje boj z obsežnimi požari, ki so doslej terjali že 24 življenj. 
Fotografija: Ker za mnoge mladiče vrečarjev niso več mogle skrbeti njihove matere, so skrbniki izdelali nadomestne vrečke.  FOTO: Bennymarty Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Ker za mnoge mladiče vrečarjev niso več mogle skrbeti njihove matere, so skrbniki izdelali nadomestne vrečke.  FOTO: Bennymarty Getty Images/istockphoto

Požari v Avstraliji so pogoltnili že več sto domov, zadnja smrtna žrtev pa je moški, ki je želel rešiti dom svojih prijateljev. Samo v zvezni državi Novi Južni Vels medtem še naprej divja skoraj 150 požarov, ki jih gasilci še vedno nimajo pod nadzorom. Nekoliko jim sicer pomaga vreme, saj je to zvezno državo in sosednjo Viktorijo dosegel rahel dež, nekoliko se je tudi ohladilo. So se pa plameni ponovno dotaknili predmestja Sydneyja.
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Najmanj polovica edine populacije koal v Avstraliji, ki je brez bolezni in velja za ključno za prihodnost vrste, bi lahko bila mrtva ali hudo poškodovana v uničujočih požarih, ki so divjali na otoku Kangaroo, so danes sporočili reševalci.

Pomagali tudi številni zvezdniki

V zadnjih dneh so se na požare odzvali tudi Kate Middleton, princ William, Naomi Watts, Hugh Jackman in Bindi Irwin. Medtem sta Nicole Kidman in njen soprog Keith Urban prav tako donirala skoraj pol milijona evrov gasilcem, ki se borijo s požari, za to pa se je odločila tudi pevka Pink.
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Krepi pa se nezadovoljstvo z oblastmi. Premierja Scotta Morrisona so sprva ostro kritizirali, ker se sploh ni pojavil na nobenem požarišču, ob obisku prizadetega mesta Cobargo pa so ga celo označili za 'idiota'. Marsikje posluša, da si z obiski zgolj želi povečati priljubljenost. Med drugim je premier sodržavljane razjezil, ker se je tik pred božičem, ko je država že gorela, odpravil na družinske počitnice na Havaje. Po javnih protestih je dopust skrajšal, se vrnil v državo in se opravičil.

 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije