Sončenje v steklenih boksih

S pregradami bi preprečili širjenje okužbe med kopalci. Prostora za družino, zaščita tudi pred UV-sevanjem.
Fotografija: Udobje za vso družino VIR: Nuova Neon
Odpri galerijo
Udobje za vso družino VIR: Nuova Neon

Vprašanje je, ali bomo letos lahko poležavali na plaži. No, italijansko podjetje Nuova Neon želi zagotoviti optimalno poletje kljub epidemiji. Če se bo ta zavlekla še v prihodnje mesece, se nam užitkom na soncu in ob morju morda ne bo treba odpovedati, napovedujejo. Če si bomo omislili predelke iz pleksi stekla, seveda.
 

Za dva ležalnika in senčnik


Takšne zdaj ponuja proizvajalec iz Modene, kjer poudarjajo, da bomo le z ustreznimi pregradami lahko rešili turistično sezono, turizem je pač pri naših zahodnih sosedih izjemno dragocen del gospodarske panoge, posledice propadlega poletja bi bile katastrofalne, napovedujejo vsi strokovnjaki.


Predelki bodo posamezniku in njegovim družinskim članom omogočili uživanje na soncu in ob morju, obenem pa preprečevali morebitne nevarne stike z drugimi obiskovalci plaže. Izdelki so nadvse prostorni, obljubljajo pri Nuovi Neon, visoki so dva metra, široki in dolgi pa po 4,5, skupno torej dobrih 20 kvadratnih metrov. V vsakem je več kot dovolj prostora za dva ležalnika in senčnik, mlajši družinski člani pa se lahko igrajo tudi na brisači na tleh in izdelujejo peščene gradove. Pri podjetju poudarjajo, da so predelki prevlečeni s posebno zaščito proti UV-žarkom in so brez strehe, zato ni skrbi, da bi se v vročem poletju spremenili v savno.


Nekateri drugi proizvajalci so navdušeni nad projektom in so pripravljeni združiti moči s podjetjem iz Modene, kjer se veselijo morebitnih predlogov in izboljšav, spet drugi pa pravijo, da si ne predstavljajo plaže, natrpane s steklenimi pregradami, ki jih bi bilo težko zanesljivo zavarovati pred močnim vetrom, ogroženi pa bi bili tudi kopalci, ki bi se v predelke nedvomno nerodno zaletavali. Velik vprašaj postavlja tudi cena izvedbe, težko je namreč pričakovati, da bodo upravitelji plaž strošek pokrili z vladnim denarnim nadomestilom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije