V KARANTENO

Šok za Hrvata: z bolnim otrokom ga niso spustili v našo državo

Razočarani oče je prepričan, da so mu storili krivico.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec

Hrvaški Index poroča o izkušnji Hrvata iz Reke, ki bi moral v ponedeljek v Slovenijo pripeljati bolnega sina. Deček, ki ima sicer slovensko državljanstvo, je bil pri nas naročen na tritedensko terapijo. Na slovenskem veleposlaništvu v Zagrebu je želel preveriti podrobnosti o vstopu in bivanju v naši državi, glede na strožji režim in dejstvo, da je Slovenija Hrvaško uvrstila na rumeni seznam. Na ambasadi naj bi mu dejali, da bodo morali ob prihodu v Slovenijo v 14-dnevno izolacijo. Temu naj se po besedah veleposlaništva ne bi mogli izogniti niti s priloženimi negativnimi testi, ki niso starejši od treh dni.

Razočarani oče je prepričan, da so mu storili krivico. Po njegovem mnenju bi ga morali, glede na to, da bi bil obisk zdravstvene narave, uvrstiti v kategorijo izjem, ki jim ni potrebno v karanteno. Zaradi omenjenega primera in mnogih drugih je politična stranka Unija Kvarnera poslala odprto pismo premierjema obeh držav, Janezu Janši in Andreju Plenkoviću.

V pismu zahtevajo, da lahko hrvaški prebivalci iz predelov Hrvaške z dobro epidemiološko sliko hrvaško-slovensko mejo prečkajo nemoteno.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije