Slabe novice iz Hrvaške, številka je močno narasla

Zabeležili so 96 novih primerov.
Fotografija: Na Hrvaškem je ponovno več okužb. FOTO: Antonio Bronic, Reuters
Odpri galerijo
Na Hrvaškem je ponovno več okužb. FOTO: Antonio Bronic, Reuters

Hrvaška ima vsak dan porast okužb z novim koronavirusom. Današnje številke so vse prej kot spodbudne, saj so v 1465 opravljenih testih v zadnjih 24 urah ugotovili 96 novih okužb. Trenutno ima 728 aktivnih primerov, med njimi je 88 ljudi v bolnišnici, štirje potrebujejo respirator. Dve osebi sta zaradi koronavirusne bolezni 19 umrli.

Največ aktivnih primerov je v Zagrebu, kjer se je virus razširil na zabavah v diskotekah, in v Đakovu v Slavoniji, kjer se je virus razširil iz samostana z okuženima redovnicama.
Se odpravljate na hrvaško obalo? Tukaj je s korono najhujše, Kacin pa pravi ..
Hrvaški premier Andrej Plenković je na današnji novinarski konferenci v Zagrebu povedal, da ga je v četrtek zvečer poklical njegov slovenski kolega Janez Janša, da bi ga obvestil, da bodo tudi Hrvaško umaknili s seznama varnih držav. Zatrdil je, da odločitev Slovenije ne bo spremenila pogojev za vstop hrvaških državljanov v Slovenijo.

Na vprašanje, ali se bo kaj spremenilo za hrvaške državljane, ki nameravajo v Slovenijo, je Plenković dejal: »Oni bodo povedali, da gredo v Slovenijo, kam gredo in s katerim razlogom. To bo vse.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije