IŠČE GA VSA SLOVENIJA

Skrušena mati pogrešanega Američana: Verjamemo v slovensko policijo

V nedeljo sta v Slovenijo pripotovala starša 25-letnega Jonathana Luskina, za katerim se je 22. junija izgubila vsaka sled.
Fotografija: Jonathan Ried Luskin. FOTO: arhiv S. N.
Odpri galerijo
Jonathan Ried Luskin. FOTO: arhiv S. N.

LJUBLJANA – V upanju, da bosta našla sina, sta v nedeljo v Slovenijo pripotovala Susan Stone in Allan Luskin, starša 25-letnega Američana Jonathana Luskina, ki se je 22. junija na Dunaju vkrcal na vlak in se z njim odpeljal v Ljubljano. Nastanil se je v ljubljanskem hostlu H2O, tam prenočil, se naslednji dan odjavil in odšel neznano kam. Za njim se je nato izgubila vsaka sled.

Susan je spregovorila tudi za Slovenske novice in povedala, da se slovenska policija vsak dan ukvarja s primerom in ju tudi ves čas obvešča o poteku iskalne akcije. »Zelo so proaktivni in ves čas naju kontaktirajo,« je povedala. Sobe v hostlu H20, kjer je Jonathan prenočil z 22. na 23. junij, starša nista videla. Prav tako naj ne bi bilo v hostlu nobenih znakov ali namigov o tem, da je bil tam. »Jutri bo že sedem tednov, odkar smo ga nazadnje videli,« je še dejala.

Pogrešani Jonathan Reid Luskin. FOTO: PU Ljubljana
Pogrešani Jonathan Reid Luskin. FOTO: PU Ljubljana


Ko sta Allan in Susan izvedela, da je njun sin izginil, sta na pomoč poklicala tudi FBI, kjer so jima dali jasno vedeti, da je v tem primeru glavna slovenska policija. »Slovenska policija vodi primer, pomaga tudi FBI, a slovenska policija je glavna. FBI je od naju potreboval nekaj informacij in potrditev, a nama je dal vedeti, kdo je glavni v tej preiskavi.« Dodala je, da se vsi na ameriški strani strinjajo in zavedajo, da je slovenska policija izjemno kompetentna. »Izkusila pa sva tudi, kako zelo sočutni so. Z načinom, kako so se primera lotili, in s svojim pristopom so naju navdušili,« je še pojasnila.

Medtem se je na družabnih omrežjih pojavil tudi plakat z informacijami o pogrešanem. Vsem, ki bi imeli kakršno koli informacijo, ki bi vodila k najdbi Jonathana, obljubljajo celo nagrado, a vseeno niso prejeli nobenih namigov ali podatkov, ki bi jih pripeljali do njega.

Jonathan je v svojem zadnjem stiku z mamo in s prijateljem dejal, da bi se rad odpravil v Triglavski narodni park, zato njegova starša predvidevata, da se je izgubil nekje na poti na Triglav. 
 

 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije