ODHOD

Škandal: župan odstopil zaradi vročih fotografij

Zatrjuje, da se je za odhod odločil, da bi na ta način zavaroval svojo družino.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

LE HAVRE – V Franciji je odstopil župan mesta Le Havre Luc Lemonnier, potem ko so bile objavljene fotografije, ki jih je poslal neki ženski, na katerih je gol. Ta je objavila fotografije in dejala, da je bila žrtev njegovega nezaželenega zapeljevanja.

Lemonnier je sicer blizu premierju Edouardu Philippu, ki je bil pred njim župan v Le Havru. Zdaj že nekdanji župan je pojasnil, da se je za odstop odločil, da bi zaščitil svojo družino, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Lemonnier, sicer oče štirih otrok, je zanikal neprimerno vedenje, pri čemer je zatrdil, da je bila izmenjava sporočil in fotografij soglasna. Županove fotografije so junija 2018 prejeli mestni svetniki in tudi Philippe, zaradi česar je vložil tožbo, a je sodišče ta primer opustilo. Ženska, ki je objavila fotografije, je ta teden za eno od francoskih radijskih postaj povedala, da ji ni preostalo drugega. Zatrdila je, da je že 20 let srečno poročena in da ni sodelovala v igricah zapeljevanja.

Lemonnier je aktualnega premierja na položaju župana normandijskega obalnega mesta s 170.000 prebivalci nasledil maja 2017. Philippe, ki si je s svojim naslednikom blizu, je odstop označil za odgovorno potezo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije