GROZLJIVKA NA PAGU

Šok na Hrvaškem: metanje otrok z balkona primerjal s splavom

Najhuje poškodovana deklica se je zbudila.
Fotografija: Balkon, s katerega je Josip Rođak vrgel svoje otroke. FOTO: Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Balkon, s katerega je Josip Rođak vrgel svoje otroke. FOTO: Zaslonski posnetek

SPLIT, PAG – Po tragediji na Pagu, ko je v četrtek Josip Rođak zjutraj zbudil svoje štiri otroke in jih še v pižamah vrgel enega za drugim z balkona, se je oglasil splitski mestni svetnik Martin Pauk in šokiral javnost. 

Pauk, član desničarske stranke Neodvisni za Hrvaško, je na facebooku grozljivi dogodek na Pagu primerjal s splavom. »Kaj je levičarji, zgražate se, ko oče vrže štiri otroke z balkona z namenom, da jih ubije, in zahtevate smrtno kazen zanj, a ko mama naredi splav in pobije štiri otroke v maternici, temu rečete pravica do izbire in z vsem srcem podpirate uboj?! Levičarske zgube hinavske!« je zapisal ob fotografiji dojenčka. Tega zapisa na facebooku ni več.

Pauk je prah s svojimi zapisi dvigoval že v preteklosti, nazadnje ko je pred tedni za napad na vaterpoliste Crvene zvezde v Splitu okrivil srbske športnike.
 
Preberite še:

Poglejte, v kakšnih razmerah so živeli nesrečni malčki s Paga



Najhuje poškodovana izmed četverice otrok, sedemletna deklica, se je medtem zbudila in je pri zavesti. Deklica diha samostojno in komunicira z zdravniki. Še en dan bo ostala na intenzivni negi, nato pa jo bodo premestili na drug odelek, je povedal zdravnik iz zagrebške bolnišnice, kamor so jo po poslabšanju stanja prepeljali iz Zadra.

V bolnišnici v Zadru pa lepo okrevajo trije njeni sorojenci. Strokovnjaki sicer menijoo, da bodo, tudi ko bodo fizične rane zaceljene, otroci imeli vse življenje psihološke travme zaradi groze, ki so jo prestali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije