POMAGAJTE JI

Sabini so rekli, da je hči umrla, a srce ji pravi, da je še živa

Na matičnem uradu so njene slutnje še dodatno potrdili: v evidencah jo vodijo kot živo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

GRADAČAC – Sabina Kadić prosi za pomoč. Išče svojo hčer, za katero so ji leta 1991 v porodnišnici v Gradačcu dejali, da je po porodu umrla. A Sabina čuti, da je njena Zerina živa, njene slutnje pa so še dodatno podkrepili tudi na matičnem uradu, kjer so ji dejali, da imajo njeno hčer v evidencah zavedeno kot živo, poroča Radio Zos.

Dojenčico je rodila 24. februarja 1991 v sedmem mesecu nosečnosti v porodnišnici v Gradačcu. Takoj po rojstvu so ji pokazali dojenčka in dejali, da mora biti nemudoma prepeljan v Tuzlo, saj se je prezgodaj rodil. Po dveh dneh so ji sporočili, da je otrok umrl. Bila je v šoku, mož pa je odšel v Tuzlo, kjer so mu zdravniki dejali, da bo njuna dojenčica pokopana tam in da so vse že uredili. Možnosti, da vidi otroka, ni imel, prav tako ni prejel nobenega potrdila ali informacije o tem, kje je otrok pokopan.

»Moje srce vsa ta leta čuti, da je moja Zerina živa. Šele lani sem izvedela za afero z otroki in sem tudi sama začela raziskovati. Na matičnem uradu v Gradačcu sem dobila podatke, da mojo Zerino vodijo kot živo in da ima matično številko. Čutim, da je živa, in želim jo najti. Želim, da ve, da ima mamo, brata in sestro,« je povedala. Vse ljudi prosi, da delijo njeno zgodbo: »Niti dan ne mine, da ne bi mislila na njo.«

Na spodnji fotografiji je Sabina, ko je imela 28 let – toliko bi bila danes stara njena Zerina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije